Lån i Sverige

Allt fler låneaktörer dyker upp på den svenska marknaden

Behovet av att snabbt kunna låna pengar är stort bland privatpersoner vilket har lett till att det hela tiden dyker upp nya låneaktörer på den svenska marknaden som erbjuder smslån, privatlån och andra former av lån. Idag är det 100 000-tals svenskar som tar smslån, vid ett enstaka tillfälle för att klara av en oväntad utgift eller löpande för att vid behov fylla ut sin hushållskassa. Det har gjort att det finns ett utrymme för nya låneaktörer att slå sig in på marknaden, ofta med nya, kreativa låneprodukter som ger svenska låntagare större valmöjligheter.

Hitta de bästa långivarna

När man är i behov av att ta ett smslån så finns det flera olika lånebolag att välja mellan. Det kan vara svårt att hitta ett lånebolag där du kan erhålla bra räntor och låga avgifter för ditt lån då det finns ett flertal smslånebolag på marknaden. Du kan låna pengar hos Finansis.se, som är en sida där du kan jämföra de olika smslånebolagen på marknaden vilket gör att du enklare kan hitta den långivare som kan erbjuda dig de bästa räntorna, avgifterna, amorteringstiderna och lånevillkoren. Här får du också mycket annan information som exempelvis vilka krav som finns för att låna pengar, öppettider, utbetalningstider och lånebelopp.

Att låna hos nya låneaktörer

Genom att jämföra de nya lånebolagen med de redan etablerade lånebolagen på marknaden så kan du se att nya lånebolag ofta erbjuder nya kunder olika erbjudanden som exempelvis att det första smslånet är utan ränta och avgifter. Nya bolag behöver också ha en bra prissättning för sina låneprodukter för att kunna slå sig in på den redan konkurrentutsatta marknaden. Det gör att du kan hitta nya lånebolag som kan vara ett bättre alternativ än de redan etablerade lånebolagen så det kan vara värt att hålla koll efter nya långivare när du är i behov av ett snabblån.

Alternativa låneformer

Hos låneföretagen så kan du hitta de vanliga smslånen och privatlånen där du ansöker om ett fast belopp som du sedan återbetalar enligt en amorteringsplan. För några år sedan så dök det upp alternativa låneprodukter hos smslånebolagen som bland annat kreditkonto eller kreditlån. Det innebär att istället för att ansöka om ett fast belopp så ansöker du om ett kreditbelopp, som kan vara allt mellan 1 000 kronor upp till 40 000 kronor. När du har fått din kredit beviljad, vilket oftast sker redan samma dag under företagets öppettider, så kan du sedan begära uttag från ditt kreditkonto, vilket innebär att du inte behöver ta ut mer pengar än du behöver för stunden. Det betyder också att du inte betalar ränta eller avgifter för mer än det belopp som du har tagit ut. Samtidigt så finns det möjlighet att göra nya uttag om behov uppstår, om du inte tog ut hela beloppet direkt.