Att bli pokerproffs år 2019 | Högre Inkomst Nu
Jan 29

Att bli pokerproffs år 2019

Inlagt i: pokerkortspelUnder tidigt 2000-tal upplevde världen en poker-boom och poker blev mycket mer populärt runt hela världen. Mellan åren 2003 och 2006 dubblades antalet online-pokerspelare varje år. Det var många som blev pokerproffs och tjänade enorma summor. Idag är poker-boomen över, men är det ändå möjligt att bli pokerproffs år 2019?

Populariteten av poker ökade redan när filmen Rounders släpptes år 1998. I filmen spelar Matt Damon karaktären John Dahl, en high-stake pokerspelare som lockas tillbaka till pokerborden efter ett långt uppehåll. Filmen innehåller mycket information om poker och de enormt höga summorna som karaktärerna vinner gjorde att en hel generation började drömma om livet som pokerproffs.

Den officiella starten för poker-boomen kom igång våren 2003 när amatören Chris Moneymaker vann 2003 WSOP Main Event på PokerStars. Moneymaker revolutionerade poker eftersom han var den första spelaren som blev världsmästare efter att ha kvalificerat sig genom en pokersida på nätet. Han slog 838 andra spelare och vann 2,5 amerikanska dollar. Hans påverkan på onlinepoker kallas för “The Moneymaker Effect” och han blev snabbt det nya ansiktet för nätpoker. Moneymaker inspirerade spelare över hela världen och spred tanken att det kunde vara mer lönsamt att spela poker framför datorn än att gå till jobbet.

Följande år, på 2004 World Series of Poker, vann återigen en spelare som kvalificerade sig genom ett pokerrum på nätet. Semi-professionella spelaren Greg Raymer vann årets Main Event där han slog 2576 spelare och tog hem fem miljoner amerikanska dollar.

I Sverige var pokerspelandet tätt knutet till USA:s pokerscen, eftersom det var där de flesta stora turneringar hölls. Slutet på poker-boomen började i oktober 2006 när den amerikanska lagen UIGEA trädde i kraft. Lagen reglerade nätpoker och ledde till att flera stora pokersidor lämnade USA. Spelet är fortfarande lika populärt idag, men det är inte lika många som försöker bli pokerproffs.

 

Det är svårare att vinna – men inte omöjligt

I poker finns det bara vinnare och förlorare. När det var poker-boom spelade väldigt många poker och eftersom spelet fick så pass stor uppmärksamhet i media väcktes intresset bland nybörjare. Många pokerrum var fulla med ganska dåliga amatörer och det spelades väldigt ofta. Spelare som bara hade en grundläggande idé om pokerstrategi satsade mycket och högt, vilket innebar att duktiga spelare med lätthet kunde komma in och sopa banan med dem. Idag är det inte fullt lika enkelt, men det går fortfarande att tjäna pengar på poker om man är duktig.

I Europa, Australien och USA har poker varit stort länge, men nu börjar det bli populärt i andra länder som Ryssland, Brasilien och Polen. Även i Asien spelas det allt mer poker. Eftersom spelet börjar sprida sig till andra delar av världen innebär det att fler nybörjare kommer att spela i globala pokerrum. I sådana rum kan en erfaren och duktig pokerspelare fortfarande vinna stort. Självklart måste man alltid jobba på att förbättra sitt spel och hitta rätt rum med många nybörjare.

Live-poker som man kan hitta hos CasinoWings är också intressant. Live-pokerspel är ofta mycket lättare att slå jämfört med de nätbaserade motsvarigheterna, speciellt om man spelar med lägre insatser. I live-poker finns det mindre begränsningar och segregeringar för spelarpoolen som måste följas, vilket innebär att spelen fortfarande är bra. Många nybörjare hittar dessutom sin väg till live-borden och för en mer erfaren spelare är det därför ganska enkelt att vinna stora pengar trots de låga insatserna. Poker är i högsta grad levande och man kan absolut bli pokerproffs år 2019 om man spelar på rätt sätt och på rätt plats.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>