Sveriges första Bitcoin-automat | Högre Inkomst Nu
Jan 19

Sveriges första Bitcoin-automat

Inlagt i: Okategoriseradebitcoin maskinBitcoin blir ju mer och mer vanligt som alternativt betalningsmedel, men visste ni att det faktiskt finns en Bitcoin-automat i Stockholm? På Regeringsgatan i centrala Stockholm står en slags omvänd Bankomat där man enkelt kan växa lokal valuta mot Bitcoin, en virtuell kryptovaluta skapad 2009 av en anonym programmerare. Bitcoin skapas genom att man upplåter datorkraft för att lösa olika problem, så kallad “mining”. Fler och fler svenska företag tar emot Bitcoin, som ger snabba transaktioner. Det är företaget Safello som står bakom maskinen, eftersom de vill överbrygga klyftan mellan den traditionella finansvärlden och Bitcoin-världen. Det finns många som är kritiska till kryptovalutans framtid, bland annat eftersom värdet varierar så mycket, men intresset ökar hela tiden. Safello säljer Bitcoin i automaten genom en växlingsavgift, man matar in helt vanliga svenska sedlar och får Bitcoin till sin adress online med hjälp av en QR-kod.

Den här automaten är alltså en omvänd bankomat eftersom man köper Bitcoin i den. Personerna bakom projektet ser det dels som ett experiment, men också som en riktig möjlighet för folk att tjäna pengar när värdet på Bitcoin går upp. I Kanada har en liknande automat omsatt ungefär en miljon kandadensiska dollar på en månad, och den svenska automaten är lik den. Finansinspektionen har satt vissa villkor för automaten, vilka självklart är uppfyllda, och det är en av de 15 första maskinerna i hela världen. Bland annat måste man t registrera sig på Safello  och verifiera sin identitet för att kunna växla pengar i automaten. Det finns planer på att implementera Bank-ID i stället.

Spel på roliga automater

Föredrar man andra typer av automater för till exempel spel, så erbjuder Sverige-Automaten nya spelare en bonus på 100% upp till 5000 kronor, och hela 100 gratisspinn. Sverige-Automaten.com är ett av de bästa onlinecasinon som finns för svenska spelare, med många fina erbjudanden och ett stort utbud av spel av olika typer. Det är helt på svenska, även kundsupporten, och spelen är säkra och av hög kvalitet. Man hittar självklart klassiska spel som blackjack, roulette och poker, men de har valt att specialisera sig på spelautomater. Det finns över 200 olika spel med olika teman och alternativ, något för alla smaker. Med en genomsnittlig vinstutdelning på hela 96%, så finns det riktigt stora möjligheter till att ta hem en stor vinst på Sverige-Automaten. Spelare belönas med diverse bonusar, så man kan tjäna extra på att besöka sidan ofta för att se vad som erbjuds för tillfället.

Den här Bitcoin-automaten står för närvarande på Safellos kontor, men förhoppningsvis kommer den att finnas på en central plats i Stockholm snart och i framtiden kanske vi får se flera olika varianter. Kanske det någon gång även blir möjligt med en maskin där man kan växla sina Bitcoin mot svenska pengar, och ta ut dem direkt i automaten. En del anser att Bitcoin är en bubbla, men faktum är att det är återkommande bubblor i valutan sedan den introducerades. Luften går ur dem, priset hämtar sig snabbt, och går stadigt uppåt. Värdet ligger just nu på ungefär 14 000 US dollar per Bitcoin, men varierar tidvis ganska mycket. Det har dock ökat explosionsartat det senaste året. I början av januari 2017 var ett Bitcoin värt bara 800 dollar, och många människor har tjänat mycket på växlingskursen.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>