Är handel med CFD ett bra val för en nybörjare? | Högre Inkomst Nu
Aug 10

Är handel med CFD ett bra val för en nybörjare?
Du kanske sitter med någon tusenlapp och du inser att du knappast kommer att kunna handla aktier med denna peng med någon större framgång. Någon berättar för dig om CFD:er som innebär att du kan tjäna pengar på att förutspå vad som kommer att hända med en tillgångs värde. I och med att det går att handla med hävstångseffekt så är det fullt möjligt att med en mindre insats tjäna mer. Men är det verkligen en bra idé för en nybörjare att handla med CFD:er?

 

Det finns de som menar att CFD:er är spel

Det är inte så ovanligt att se kommentarer online som pekar ut CFD-handel som spel. Man menar att det här är riskfullt, och det är klart, samtidigt som man kan tjäna stora pengar med en mindre insats så kan det blir tvärtom. Hävstångseffekten är något som gör att man faktiskt kan förlora en hel del pengar då man lägger mer än vad man faktiskt har på handeln. Men man kan inte säga att det här är samma sak som spel.

Om man väljer att handla med en seriös aktör som CMC Markets så får man det stöd som krävs för att lära sig mer. Man behöver alltså inte kasta sig in i handeln handlöst och med stora summor. När man har tänkt igenom sina val och agerar på ett utbildat sätt så minskar risken och man kan också öka chansen att faktiskt tjäna på CFD:er.

 

All aktiehandel är en risktagning

Oavsett om man investerar i valuta, köper aktier eller andra tillgångar så tar man alltid en risk. Det finns saker som händer politiskt, och ekonomiskt, i världen som man aldrig kan förutspå. Ju mer man kan om en viss tillgång eller företag som man köper aktier i, desto bättre blir man på att förstå vad som händer med värdet. Men sedan så är det ju så att man knappast kan vara expert på precis allt som kan tänkas påverka tillgångens värde, och det kan förstås ses som motsvarande det risktagande som man tar i spel.

Men det ska understrykas att seriös CFD-handel aldrig handlar om chansningar. Om det är så att man chansar så kan man lika gärna snurra på slots. Det är helt fel attityd. Dessutom så är det viktigt att man lär sig av misstag och ser handeln på lång sikt som något som man kan bli bättre på.

 

Nybörjare bör ta det lugnt

Det bästa tipset till en nybörjare är att ta det lugnt. CFD-handel kräver lite mer kunskap även om den inte innebär att du måste köpa faktiska aktier. Se till att du tar dig tid till att lära dig mer om den tillgång du vill lägga dina pengar på. Steg för steg så kan detta absolut bli till en smart investering som du inte kommer att ångra.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>