Identifiera en bra affär – och gör den! | Högre Inkomst Nu
Feb 1

Identifiera en bra affär – och gör den!

Inlagt i: lånshutterstock_540849853Ibland får man det där gyllene affärsläget, som man bara vet är en chans för bra för att missa. Öppet mål, för att använda en sportklyscha. Amerikanerna kallar det ”an offer you can’t refuse”, men svenskar är ett försiktigt folk. Vi vill gärna fundera och väga för- och nackdelar innan vi slår till. Det är ofta en bra strategi, att inte rusa in i något som det sedan är för sent att backa ur, även om det ibland kan leda till att vi står kvar på perrongen när tåget rullar iväg, och sedan undrar vi vad som hade kunnat hända om vi bara haft modet att agera i tid.

Fast affärer kräver inte bara mod, de kräver pengar också. En riktigt bra deal blir man inte erbjuden om det inte också ligger ett stressmoment i vågskålen. Säljaren behöver pengar till något annat, och han behövde dem i förrgår. Genom att kunna erbjuda snabb betalning kan man som kund få chansen att avsluta affären snabbt. Det gäller därför att ha pengar för att inte behöva gå miste om en bra affär av den orsaken.

Detta går i huvudsak att lösa på två sätt. Antingen genom att spara ihop en buffert, eller genom att skaffa en tillräckligt stor kredit. Buffertlösningen är åtminstone på pappret att föredra, men den har några brister. En är att man ju aldrig vet vilken typ av affärserbjudande som ska dyka upp, så då vet man inte heller hur stor buffert som behövs. Ett annat problem är att en buffert måste vara någorlunda disponibel om man ska kunna vara beredd på alla eventualiteter. Kunde man låsa pengarna skulle de förmodligen ge bättre avkastning i väntan på ”den stora möjligheten”, men låser man sina tillgångar är de ju inte tillgängliga.

Då återstår kreditvarianten. Att välja det bästa kreditkortet är inte heller det lättaste eftersom det är många parametrar att ta hänsyn till. Villkor, avgifter, kreditbehov, räntor… Man vet nästan inte var man ska börja, men ett sätt är att låta låneförmedlaren Consector välja ut det kort som passar bäst utifrån dina behov och önskemål. Därefter bestämmer du om du håller med. I så fall – slå till!

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>