Jämför alltid innan du lånar | Högre Inkomst Nu
Mar 16

Jämför alltid innan du lånar

Inlagt i: lån, låneräntaJämför alltid räntor och låneformer när du ska låna pengar för att hitta det billigaste lånet med de bästa villkoren.

Det är framför allt viktigt vid stora lånebelopp och långa löptider då det kan skilja många tusentals kronor i lånekostnad.

Tänk på att bankerna ofta visar sin lägsta ränta men att den sätts individuellt och bestäms utefter din rådande ekonomi och kreditvärdighet.

Din ränta anges i ett procentuellt värde och räknas på ett helår. Om du endast behöver låna 10.000 kr gör inte ränteskillnaderna så stor skillnad, men om du lånar 100.000 kr eller mer så är det värt att vara extra noga med att hitta ett lån till låg ränta.

Det är dock inte räntan som är den största avgörande faktorn för dina lånekostnader, det är återbetalningstiden. Om du t.ex lånar 100.000 kr i 10 år så kommer lånet bli många gånger dyrare än om du väljer en mycket kortare löptid.

Exempel 1:
Belopp: 100.000 kr
Effektiv ränta (inkl avgifter): 5,69%
Återbetalningstid: 10 år
Månadskostnad: ca 1066 kr / mån
Lånekostnad: 27.920 kr

Exempel 2:
Belopp: 100.000 kr
Effektiv ränta (inkl avgifter): 5,69%
Återbetalningstid: 3 år
Månadskostnad: ca 3015 kr / mån
Lånekostnad: 8540 kr

Månadskostnaden blir naturligtvis högre med en kortare återbetalningstid men som du ser så blir lånekostnaden enormt hög vid långa återbetalningstider. Detta är extra viktigt att tänka på när man lånar pengar för att köpa något av värde, t.ex ett fordon. Detta för att fordonets värde inte bör understiga skulden som du har kvar efter några år.

Sammanfattning:
Var noga med att jämföra räntor innan du lånar pengar! Försök sedan att välja en så hög månadskostnad som möjligt får att hålla ner lånekostnaden och för att bli skuldfri så snart som möjligt.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>