Är Chevrolet plötsligt nazister nu? | Högre Inkomst Nu
Feb 22

Är Chevrolet plötsligt nazister nu?
Chevrolet SS

När man trodde att den absoluta botten var nådd, lyckas man ändå ta dumheten till helt nya nivåer.

Denna gång är det Chevrolet som hamnat i blåsväder för att man döpt sin senaste bilmodell till Chevrolet SS (Super Sport). Redan innan modellen börjat säljas fick den importförbud i Israel på grund av namnet, som man associerar med nazisternas SS-enhet. Där stod förkortningen för Schutzstaffel och enheten leddes av Heinrich Himmler.

1996, när man släppte modellen Impala SS, gick det tydligen för sig att använda bokstavskombinationen SS, men inte idag. Vad är det egentligen som händer? Snart kan man inte göra nånting utan att någon känner sig kränkt.

Ponera att jag eller någon nära anhörig till mig skulle vara nykter alkoholist. Då skulle jag känna mig oerhört kränkt över alla bilmodeller med beteckningen GT (och dom är många). För mig är bokstavskombinationen GT nämligen synonym med Gin & Tonic. Varje sund människa borde då tänka att problemet ligger hos mig och de märkliga associationer jag snickrar i hop i mitt eget huvud och det håller jag absolut med om!

Men vad är i så fall skillnaden? SS förknippas bara med nazisterna för den som väljer att tänka i de banorna. För en bilälskare står det tveklöst för Super Sport! Allt ligger som vanligt i betraktarens öga.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 3 » Etiketter: , ,

3 Responses to “Är Chevrolet plötsligt nazister nu?”

 1. Sven-Göran skriver:

  Jag har för mig att Chevrolet är ett ord med indianskt ursprung, det har inget med nazister att göra, däremot kan jag tänka mig att Israel reagerar negativt på SS det är väl naturligt. Det är inte troligat att Chevrolet har några sådana intentioner, problemet borde gå att lösa.

 2. Kent Kjellberg skriver:

  Ursprungsmodellen Impala SS kom redan1961, men jag vet inte om den förbjöds då.
  Och som du säger förknippar man SS i en modellbeteckning med nazister är man nog jävligt trångsynt.

 3. Tobias skriver:

  när jag köpt min impala SS från -65 och morfar fick se den utbrast han: tyskarna gör då minsann riktiga bilar dom. hehehePings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>