Ryggbänk lindrar smärtan vid diskbråck | Högre Inkomst Nu
Sep 22

Ryggbänk lindrar smärtan vid diskbråck

Inlagt i: affärsidé, ryggbänkRyggbänk läker diskbråck snabbareFör ungefär sju år sedan råkade jag ut för ett rejält diskbråck och med på köpet fick jag en outhärdlig smärta som strålade ut från ryggslutet, via låret, vaden och ända ner i hälen. Smärtan gjorde att jag varken kunde sova, gå, stå, ligga eller sitta. Med andra ord: Ingenting fungerade!

Min smala lycka vid denna tidpunkt var att jag har en nära bekant som är naprapat. Han bedömde att operation inte var aktuellt, men tyckte däremot att jag skulle prova en ryggbänk som han hade stående nere på sin arbetsplats. Eftersom jag inte kunde förflytta mig så åkte han ner och hämtade ryggbänken och monterade upp den i mitt sovrum. Det var en tung och skrymmande pjäs, men som läget var just då spelade det mindre roll i sammanhanget.

Jag fick ställa mig i bänken och långsamt -  med hjälp av min egen kroppstyngd – luta mig bakåt, tills jag hängde svagt uppochner med en lutning på ca. 20 grader. Första gångerna hängde jag bara en minut åt gången och detta upprepades tre gånger per dag. Det otroliga var att smärtan faktiskt minskade redan efter första gången och under ett par timmar efteråt kunde jag faktiskt fungera relativt normalt. Efter några veckor ökade jag användningen och hängde fem minuter per tillfälle och fyra gånger per dag. Sakta men säkert avtog smärtan.

Numera är jag i stort sett botad från mina ryggproblem, men jag har hela tiden fortsatt att med jämna mellanrum hänga ut ryggen. För mig är det helt logiskt att smärtan avtar när man använder en ryggbänk, eftersom diskarna i ryggen dras isär och trycket minskar på de nerver som ligger i kläm och orsakar smärtan. För ett par år sedan köpte jag mig en egen ryggbänk eftersom min käre naprapat hade behov av den han lånat ut till mig.

Dock finns det två stora problem med den ryggbänken:
1. Den är väldigt tung och tar mycket plats.
2. Priset! Trots att jag köpte en begagnad fick jag betala 4000 kr (nypris ligger på nästan 10000 kr!!)

Efter att ha dammsugit marknaden efter bättre alternativ fastnade jag för en annan variant av ryggbänk och nyfiken som jag är kontaktade jag fabriken i Kina som stod för tillverkningen och fick dem att skicka mig ett provexemplar. Bingo! Det var precis så jag hade tänkt mig att den skulle fungera! Bänken var ungefär hälften så tung, tog betydligt mindre plats och var dessutom mycket billigare (ja, det är den på bilden).

Detta leder mig in på själva anledningen till detta inlägg:
Jag funderar nu på att direktimportera dessa ryggbänkar och sälja dom,  i första hand via nätet. Priset skulle hamna på ungefär 2900 kr inkl. moms (frakt tillkommer). Därför skulle jag nu vilja se om det finns en marknad och något intresse för min ryggbänk. Ni får gärna maila mig eller lämna en kommentar. Naturligtvis är inget bindande, utan jag vill bara få en indikation på hur stort intresse som finns.

Slutligen lite fakta om ryggbänken:

Fantastiskt effektiv mot:
* Ryggproblem
* Nackproblem
* Cirkulationsproblem

Robust, värmebehandlad stålkonstruktion som klarar av belastning upp till 150 kg.
Bekväma vadderade fotrullar.
Stora, vadderade stödhandtag för bekymmersfri hantering.
Enkelt justerbar beroende på användarens längd mellan 147-198 cm.
Lågfriktions ledlager för ett mjukt användande utan gnissel.
Storlek: 120x60x140 cm.
Lätt att fälla ihop för smidig förvaring.

Används dagligen av sjukgymnaster, kiropraktorer och naprapater.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 16 » Etiketter: , , ,

16 Responses to “Ryggbänk lindrar smärtan vid diskbråck”

 1. Jocke skriver:

  Låter spännande, jag skulle vara spekulant

 2. Pia Wikerfelt skriver:

  Låter intressant. Hör av dig om du har någon bänk på gång!

 3. Hannes skriver:

  Klokt, jag tror absolut att det finns en marknad.

 4. Christian Wegmann skriver:

  Hej!
  Låter absolut intressant! Jag köper när du är igång din verksamhet. Förhoppningsvis snart! Hör gärna av dig. Hälsningar, C

 5. lena skriver:

  Hej, jag är helt klart intresserad och undrar om du har någon ryggbänk på “lager”? Jag är ute efter en ryggbänk men har inte beslutat mig för vilken än, Vippon ligger i daxläget som ett alternativ.

  hör av dig så snart du kan, du når mig även på 0730-817373
  lena

  • admin skriver:

   Jag håller på att utvärdera bänken, men den verkar väldigt bra.
   Kommer nog att beställa hem ett antal ganska snart.
   Jag hör av mig!

 6. anki skriver:

  Hej, skicka mej ett mejl när du fått hem den, är det bra även om man har diskbråck som inte läkt?

  • admin skriver:

   Det ska jag göra!
   Däremot vågar jag inte ge några råd just i ditt fall, det får nog din naprapat göra.
   Det enda jag kan säga är att jag använde den dagligen när mitt diskbråck var ganska färskt och jag upplevde en klar förbättring.

 7. Gunnar skriver:

  Hej, jag vill ha en nu. Jag kan inte vänta. Kan jag köpa/hyra din provbänk ?

 8. Frederik Schmidt skriver:

  Jag är jätteintresserad i en sådan bänk, när kan du leverera, hör av dig IMF. Jag behöver en sådan NU!

 9. Micke skriver:

  Säg till när den är till försäljning.
  Med vänlig hälsning Micke

 10. Mikael skriver:

  Hej

  Är intresserad.

  Mikael

 11. Jennie Forsberg skriver:

  Jag är oxså intresserad så hör gärna. Av dig när du fått hem bänkar.
  070-3331189

 12. Mathias skriver:

  Jag är intresserad, maila mig på jidevag@live.sePings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>