Lärarna saknar helt verklighetsförankring | Högre Inkomst Nu
Sep 27

Lärarna saknar helt verklighetsförankring

Inlagt i: avtal, lönUnderbetalda lärare?Det är skrämmande att behöva inse att den grupp, som skall utbilda vår framtida generation i detta land, fullständigt saknar verklighetsförankring!

Lärarnas Riksförbund lyckades förhandla fram en löneökning på 1100 kr/månad, vilket är 300 kronor mer än övriga jämförbara grupper. Nu ska man inte tro att lärarna är nöjda med detta. Tvärtom. Man hade som krav att få löneökningar på 10.000 kr/månad. Goddag yxskaft! Vad är tanken med detta? Att skjuta hela Sveriges ekonomi i sank? På Facebook och bloggar bubblar missnöjet med avtalet. Det uppmanas till demonstrationer på fredag kväll. Man kräver dessutom att ordföranden Metta Fjelkner ska avgå.

Herregud. Snittlönen för en lärare ligger på cirka 28.000 kr/månad. Så förbannat underbetalda är knappast den svenska lärarkåren och att komma med orimliga lönekrav är ju snarast att betrakta som ett myteri mot hela den svenska ekonomiska politiken.

Tänk om!
Tänk rätt!

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 1 » Etiketter: ,

One Response to “Lärarna saknar helt verklighetsförankring”

  1. Jimmy skriver:

    Jag är själv lärare och jag håller med dig 100%. 10k/månaden var totalt orimligt och skrattretande. Jag är nöjd med löneökningen. Lärarna som tycker dom borde ha samma lön som civilingenjörer kan ju prova och utbilda sig till det. Sluta gnäll på lönen och byt jobb om det inte passar.Pings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>