Bankerna fortsätter ljuga om bolåneräntan | Högre Inkomst Nu
Sep 2

Bankerna fortsätter ljuga om bolåneräntan

Inlagt i: banker, räntorLitar du på bankerna?Riksbanken fortsätter att sänka styrräntan. Glappet mellan Riksbankens styrränta och nivån på våra bolåneräntor fortsätter dock att öka och bankerna tjänar naturligtvis ännu mera pengar.

Peter Borsos, kommunikationschef för den svenska bankrörelsen på Swedbank, är dock av en lite annan åsikt. Han hävdar dessutom att banken alltid försöker erbjuda kunden den bästa tänkbara bolåneräntan.
– Vi försöker faktiskt inte lura kunderna med en dålig ränta och sen hoppas att han eller hon inte ska gå och kolla den med någon konkurrent. Det är inte så det fungerar, det har aldrig fungerat så. Det skulle vara förödande för vår trovärdighet.

Maken till skitsnack har man väl sällan hört. Jag ska alltså tro på att banken alltid försöker ge mig bästa tänkbara ränta och inte tycker att det är det minsta besvärande att jag går till andra banker och förhandlar. Dessutom skulle jag gärna vilja veta hur provisionssystemet är uppbyggt för de bankanställda. Jag är nämligen övertygad att min lokale bankman har ett egenintresse av att min ränta inte blir för låg. Någon form av provisionssystem existerar säkert, annars skulle jag antagligen kunna få lägsta möjliga ränta utan att behöva förhandla överhuvudtaget?

Men det riktiga lågvattenmärket leverereras nog ändå av Fredrik Bergström, affärsområdeschef på SBAB. På frågan om SBAB skulle tjäna pengar om man gav en rörlig bolåneränta på 3,10 procent svarar han:
– Nej, det skulle vi inte göra.

Trovärdigt?
Inte särskilt, eftersom bankerna alltid tjänar pengar. Fråga bara de handlare som får betala in miljardbelopp varje år i kortavgifter till bankerna.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 2 » Etiketter: , , ,

2 Responses to “Bankerna fortsätter ljuga om bolåneräntan”

 1. bankanställd skriver:

  Man ska inte påverkas för mycket av media. Visst är bankerna aktiebolag och ska tjäna pengar, precis som H&M ska tjäna pengar på att sälja sina kläder. Men att vi går på provision är ren lögn. Har jobbat på 1 storbank tidigare och jobbar nu på en annan. Fast lön som gäller, att du inte får världens lägsta ränta beror ju såklart på att aktiespararna ska ha avkastning på sitt kapital.

  • admin skriver:

   Tack för informationen. Då vet jag hur det ligger till.
   Håller du även med Fredrik Bergström när han påstår att SBAB inte skulle tjäna pengar om man gav en rörlig ränta på 3,10 procent?Pings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>