Klart att vi ska amortera! | Högre Inkomst Nu
Aug 13

Klart att vi ska amortera!

Inlagt i: bostad, lån, villapriserMånga husägare börjar genast darra av skräck när bankerna talar om att införa amorteringskrav. Eftersom jag precis köpt mitt första hus borde jag kanske instämma i klagosången, men det tänker jag INTE göra.

Ett skäl som anges av motståndarna till förslaget är att ungdomar som vill flytta hemifrån eller par som skiljer sig och måste förvandla villan till två bostadsrätter får det ännu svårare. Det är möjligt att de har en poäng där. Å andra sidan kan man se på saken på detta sätt:  Införs amorteringskrav skulle månadskostnaderna öka för hushållen, man skulle låna mindre och huspriserna skulle sjunka.

Det må vara hur det vill med den saken, det finns naturligtvis både för- och nackdelar med båda sidornas ståndpunkter.

Men i min värld är det ändå så att pengar – och även andra saker – som man lånar, skall betalas tillbaka. Rätta mig om jag har fel.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 4 » Etiketter: , ,

4 Responses to “Klart att vi ska amortera!”

 1. Klas2k skriver:

  Jag tor förvisso ett amorteringskrav p åtex allt över 75 eller 50 eller ngt %, vore sunt, för att få en stabilitet i systemet och inte riskera för stora krascher .
  Men i fallet med olån håller jag inte med om “det som lånas skall tillbaka”.
  Skälet är att man inte lånar pengar mot luft, utan ger en rätt solid säkerhet (dock inte 100% ig – därav en gräns <100 som kan vara en grns för amorteringsfritt) – och sedan ger man en ränta som gör att lånegivare i etta fallet tjänar en massa pengar på ditt lån.

  Så man kan inte jämföra ett bolån med om du lånar en tusing av polaren… :)
  /K

  • admin skriver:

   Håller med dig.
   Allt över 75% ska definitivt amorteras på annars är risken stor att man lånar pengar mot luft.

 2. Håkan skriver:

  Jag håller med om att man bör amortera bara att jag tycker att det känns fel med någon lag som säger detta. Själv amorterar jag på mina lån och har som mål att bli av med dem någon gång.

  Sen om bankerna skulle ställa hårdare krav på sina kunder att de ska amortera tycker jag känns bra. För detta är inte samma sak som en lag.

  • admin skriver:

   Lagar har vi redan alldeles för många.
   Man kan ställa krav på amortering ändå. Ränterabatt kanske vore en bra morot?Pings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>