Husköp och elavtal | Högre Inkomst Nu
Jul 19

Husköp och elavtal
Rörligt eller bundet elavtal?Eftersom jag äntligen kommit till skott och tillsammans med sambon köpt ett litet hus på 105 kvm, går jag nu och väntar på att få flytta in.

Tyvärr får vi inte tillträde till kåken förrän 28 september, så fram tills dess får jag finna mig i att ordna lite praktiska detaljer inför inflyttningen. Lånen är fixade, räntorna förhandlade och handpenningen betald.

Häromdagen satte jag mig istället ner och gick igenom vem som kunde erbjuda mig det bästa och vettigaste elavtalet. Vilken djungel! Som tur är finns ju sajten elskling.se, ett ovärderligt hjälpmedel för en sån som mig. Jag har ju tidigare bott i lägenhet och därför inte behövt lägga speciellt mycket vikt vid elpriser. Men nu finns det pengar att spara, så därför vigde jag en eftermiddag åt detta.

Den första frågan som infinner sig är – precis som när det gäller bolåneräntor – om man ska välja fast eller rörligt. Eftersom jag vill ha björnkoll på kostnaderna de första åren valde jag att binda avtalet på 2 år. Valet av elbolag föll till slut på Vattenfall som kunde erbjuda mig ett 2-årsavtal med ett pris på knappt 87 öre/kWh inklusive allt (elpris, fasta avgifter, energiskatt och moms). Helt okej för min del, även om det rörliga priset nu under sommaren ligger betydligt lägre.

Det allra billigaste alternativet var Göteborg Energi som erbjöd en kostnad på endast 59 öre/kWh. Men då pratar vi om att binda priset på endast 3 månader. Detta skulle i mitt fall innebära att det är dags att förhandla om avtalet i slutet av december och då har jag en känsla av att priset ligger betydligt högre. Framtiden får utvisa om jag valt rätt eller fel.

Hör gärna av er med kommentarer och berätta vad ni har förvandlat fram för pris per kWh.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>