Papperslösa är de enda vinnarna i Sverige | Högre Inkomst Nu
Jun 28

Papperslösa är de enda vinnarna i Sverige

Inlagt i: politikPapperslösa får gratis vårdSå den som inte har rätt att vistas i landet skall ha rätt till gratis vård?

Champagne någon?

 

 

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 13 » Etiketter:

13 Responses to “Papperslösa är de enda vinnarna i Sverige”

 1. Putte skriver:

  Visst är det konstigt att det som heter illegala invandrare i andra länder heter papperslösa flyktingar i Sverige? Men det är väl något jag har missförstått antar jag…

  • admin skriver:

   Samma här…

   • Henric skriver:

    Samma här när de kommer in för att stjäla mina skattepengar på sjukhuset skall de få vård sen skall polisen vänta på dem..

    Har det beslutas att de inte har rätt att vara här då skall de heller inte få hjälp av samhället att gömma sig och hålla sig undan..

    • Pontus skriver:

     Tycker synd om din människosyn. Vart är medmänniskan?
     Stjäl dina skattepengar.. suck.

     Dina skattepengar är nog de “papperslösas” minsta bekymmer i vardagen. Är självklarhet att dessa människor ej skall nekas vård.

     Vad som är mer beklämmande är exvis utlandssvenskar som tjänar stora pengar i andra länder för att sen återvända när det vankas barn pga det är rätt dålig “affär” att fostra sina barn utanför Sveriges gränser, då vi har en skattefinansierad barn-sjukvård. Då får man nämligen full föräldrapenning här..på en lön som “lågskattats” i annat land. Det är mer upprörande kan jag tycka.

     • admin skriver:

      Du kan väl inte jämföra detta med svenskar som jobbar i andra länder. Dom belastar inte på något sätt det landets ekonomi. Här pratar vi om människor som vistas illegalt i Sverige och inte bidrar med någonting.

 2. Pontus skriver:

  Dessa utlandssvenskar betalar ingen skatt i Sverige, men har gratis föräldrapenning i Sverige..är det bättre? Dessa människor har ju pengar till skillnad från de andra stackarna du vill racka ner på.

  Människor som vistas illegalt gör det antagligen av någon anledning.Kanske inte alla, men en stor del. Du skall vara stolt över att du bor i ett land med medmänsklighet.

  Kan man inte unna människor som har det svårare en gratis hjälp i samhället?
  Eller måste alla vara ngn som bidrar med något.

  Avgör du vem som bidrar med ngt?, bidrar man bara om man kan betala skatt och har en fast adress. Är ditt bidrag denna blogg?

  • admin skriver:

   Du kan jiddra hur länge du vill med ditt kommunistsvammel. Min åsikt står fast. Svenska skattepengar ska i första hand gå till svenskar. Tycker du det är konstigt kanske du skulle flytta härifrån.

  • elina skriver:

   Jag har jobbat i Asien med U hjälp och inte kom det några svenska förmåner utan man fick ta försäkring genom arbetet. Men den svenska skatten betalades. Och de länder man arbetade i gav förstås inga förmåner när det är utanför EU. Det är skillnad att flytta från landet och bara arbeta utanför. Och rätten att flytta och flytta in måste väl gälla även svenskar, eller är jag helt ute och cyklar.(inget ont om cyklar).

 3. Pontus skriver:

  Du “skall” flytta härifrån..,heter de nog ja.
  Så nu skall man flytta för att man inte tycker likadant som dig ?
  Lycka till med bloggen!

  Du visade precis vad din blogg bidrar med. En väldig massa fördomar.
  Jag är sann kapitalst, därför jag finner denna typ av blogg antar jag. Men de gäller ju att sålla bland kornen eller hur?

  Men bara för man är kapitalist hindrar det inte en viss form av empati. Har inget med kommunism att göra, utan jag skulle nog vilja kalla de okunskap av vad kommunism står för.

  • admin skriver:

   Du “skulle” kanske sluta att mästra folk till att börja med?
   Sedan vore det intressant att veta var du anser att gränsen går?
   Ska vi ha gratis sjukvård åt 10.000 papperslösa? 100.000? 5 miljoner? Eller finns det ingen gräns?
   Och visst, jag må ha fördomar och jag må lida brist på din flumsolidariska form av politiskt korrekta empati.
   Men jag lever i verkligheten och tyvärr finns det en ekonomisk baksida att förhålla sig till. Det borde du som “sann kapitalist” vara väl medveten om.
   Dessutom är det fortfarande så att dessa människor illegalt uppehåller sig i Sverige. Därmed är det självklart att våra skattepengar inte skall gå till sådana ändamål, hur behjärtansvärda de än må vara.

 4. Henric skriver:

  Om man vistas här illegalt är det för att man haft en prövning och blivit nekad för att det anses inte finnas tillräckliga skäl att stanna alternativt att man inte ens har sökt tillstånd att få stanna..

  Om samhället har beslutat att en person skall utvisas och denne person då flyr från det beslutet och gömmer sig så borde denne gripas när han/hon kommer till ett sjukhus och utvisas (Givetvis bör denne person först få den akutvård som krävs vi är inte inhumana).

  Sen går det givetvis att diskutera om rätt beslut tas att utvisa dessa personer men det är ju en annan diskussion. I min syn så när ett beslut är taget efter alla omprövningar som ändå kan ske så gäller det beslutet. Man ska då inte kunna ta sig rätten att fly från detta och då få gratis vård vad är nästa steg att de ska få gå i skola, kunna få jobba anonymt osv osv.. Varför då ens ha en asylprövning om samhället sedan hjälper dem att kunna hålla sig gömda?

 5. Sanna och Thomas skriver:

  Ge personen vård, avvisa/grip personen efter vården! Enkelt!

 6. Gunnar skriver:

  Pontus!

  Snälla sålla…
  Omedelbart!

  GunnarPings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>