Räntebevis - en ny sparform värd att prova | Högre Inkomst Nu
Mar 13

Räntebevis – en ny sparform värd att prova

Inlagt i: avkastning, spara, sparandeNär räntorna rasat har företagsobligationer givit bra avkastning de senaste åren. Nackdelen med företagsobligationer har varit den glesa handeln. Här kommer svaret; räntebevis, som ger 4-7 procent per år och handlas direkt på börsen.

Äntligen får de tröga bankräntorna en riktig motståndare. Företagen betalar nämligen bättre ränta, när de inte använder bankerna som mellanhand. Så kan du och jag själva låna direkt till Volvo eller Stora Enso. Så de kan sköta sina framgångsrika affärer. Eller vad sägs om Stena som varje år kan ge dig 7,4%. Närmaste 5 åren, om du vill.

Men är det verkligen lika tryggt som bankräntan? Eftersom det är exempelvis Stena som garanterar räntan så bygger sparformen endast på att Stena Line finns även närmaste åren. Och jag personligen tvekar inte det minsta. Men jag skulle inte lägga alla mina pengar i ett räntebevis, utan flera.

Därför talar vi här om stabila och högst trovärdiga bolag. För lika trofast ser jag på Ericsson, Volvo och även Carlsberg. Ingen av dem behöver göra succé på börsen närmaste åren, för att du med räntebevis ska få din ränta. Deras vinster påverkar inte räntan det minsta. Utan bara deras existens kan ändra räntan. Går bolaget i konkurs så blir värdet noll. Men bara då. Och det spöket behöver vi inte vifta med. Men det är viktigt att känna till, så att vi inte lägger alla våra pengar på ett räntebevis.

För den som väljer räntebevisen infinner sig endast en kostnad; courtage. Men den är inte mycket jämfört med avgifterna vi ser på olika fonder. Lägg till skillnaden på köp och sälj som kan vara 0,5-1%.

Räntebevis är en riktigt bra sparform, när du sparar åtminstone 8-9 månader. Då är den bättre än ett bra sparkonto.

Här kan du läsa mer om räntebevis:
https://www.avanza.se/aza/aktieroptioner/rantebevis/oversikt.jsp

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>