Avgiftsfria fonder vinner alltid i längden | Högre Inkomst Nu
Mar 27

Avgiftsfria fonder vinner alltid i längden

Inlagt i: Avanza Zero, fonderHandlar du med aktier på en turbulent marknad är kanske inte courtaget ditt största bekymmer. Ska du däremot spara riktigt långsiktigt i fonder – exempelvis till din pension – kommer avgifterna att vara av oerhört stor betydelse. Mycket större än du kanske tror.

Avanza Zero är den enda fonden som är helt befriad från alla avgifter. Om du exempelvis väljer att pensionsspara i en indexfond med en avgift på 1,5% kommer den lilla “futtiga” avgiften efter 33 år ha ätit upp närmare 40% av din vinst!!!
Väljer du istället Avanza Zero får du behålla alla slantarna själv och att tjäna pengar är väl själva grundtanken med allt sparande? Ett enkelt val om du frågar mig.

De största innehaven i Avanza Zero består av:
1 Hennes & Mauritz AB
2 Nordea Bank AB
3 TeliaSonera AB
4 Ericsson Telephone Company
5 Volvo Corporation
6 Sandvik AB
7 Atlas Copco
8 Svenska Handelsbanken
9 Skandinaviska Enskilda Banken AB

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 8 » Etiketter: ,

8 Responses to “Avgiftsfria fonder vinner alltid i längden”

 1. Peter skriver:

  Hur mycket som ätits upp av avgiften beror ju på hur stor värdeökning fonden har varje år. Med en fond som bara stiger lika lite som tråkfonden Avanza Zero stämmer kanske de 40% du anger. Bättre då att ha en fond som under lång tid utklassat index som t.ex. Skagen Kon-Tiki så får man mycket mer pengar till pensionen än om man kör med Avanza Zero.

  • admin skriver:

   För det första kan man knappast jämfära en passivt förvaltad Sverigefond med en som aktivt investerar på tillväxtmarknader.
   Sen vet jag inte var du hittar dina uppgifter, men de senaste sex månaderna har Skagen Kon-Tiki gått upp 17,17% och Avanza Zero har stigit 18,71%.
   Tittar du på längre sikt – 3 år – har Kon-Tiki ökat 77% medan Avanza Zero under samma period ökat med hela 84%!
   Hur tråkigt är det?
   Dessutom skulle du noga vara ännu mer nöjd om din Kon-Tiki-fond vore helt avgiftsfri…

   • Peter skriver:

    Det är på längre sikt du skall kolla på. Kolla på 10 års sikt eller mer så får du se. Min poäng är att man inte skall stirra sig blind på avgifterna. Det är avkastningen efter avgifter som är det intressanta.

 2. Putte skriver:

  Om det vore så väl att bara avgiften togs ut på vinsten som du skriver! Tyvärr tas avgiften ut på BEHÅLLNINGEN, dvs både kapitalet OCH vinsten.

  Det är avsevärd skillnad.

  • admin skriver:

   Jag skriver inte att avgiften tas ut bara på vinsten.
   Avgiften tas ut på både kapital och vinst,
   men det som står är att avgiften kommer att äta upp 40% av din vinst
   inte 40% av kapitalet.

 3. Peter skriver:

  Avgiften tas ut av behållningen ja. Hur stor del av behållningen som är vinst beror på vilken avkastning man har haft. Att säga att 40% av vinsten går till avgifter är därför rent nonsens. Det verkar mest som om man sett något räkneexempel i ett reklamblad för Avanza Zero med en viss antagen avkastning per år utan att riktigt förstå vad man läste.

  Om du vill ha en fond som närmare matchar Avanza Zero föreslår jag att du tittar på Didner och Gerge Sverigefond. På 6 månader har den gått upp 23.2% och på 3 år upp 159%. På lång sikt har den också utklassat index medan Avanza Zero som ju bara följer index.

  Visst är de flesta av storbankernas fonder skräp men att säga att avgiftsfria fonder alltid vinner i längden stämmer alltså inte. Bäst är att hitta fonder som visat att de uthålligt över lång tid kan slå index när avgiften är dragen.

  • admin skriver:

   Det går naturligtvis alltid att hitta massor med fonder som går bättre än Avanza Zero.
   Men ditt resonemang haltar en smula. Didner & Gerge Sverigefond är för det första ingen indexfond som följer utvecklingen hos det svenska börsindexet OMX och för det andra investerar den inte enbart på svenska marknaden.Pings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>