Lotteriinspektionen fortsätter att hålla Svenska Spel om ryggen | Högre Inkomst Nu
Feb 2

Lotteriinspektionen fortsätter att hålla Svenska Spel om ryggen
Lotteriinspektionen håller Svenska Spel om ryggenDen 23 januari skrev jag ett inlägg där jag berättade om Svenska Spels  korrupta programvara för nätpoker och mina fruktlösa försök att påtala detta. Eftersom jag inte fick någon respons var jag tvungen att gå vidare med ärendet till Lotteriinspektionen.

Det är den myndighet som ska granska att allt står rätt till på spelmarknaden. Nu hyste jag inga större förhoppningar att en statlig myndighet skulle sätta dit ett statligt spelbolag. Och mycket riktigt fick jag bara ett standarsvar om slumpens betydelse bla bla bla….

Så längre än så kommer man antagligen inte. Svenska Spel kan fortsätta att bedriva sin korrupta nätpoker och Lotteriinspektionen står bredvid och applåderar. Men jag kommer aldrig att ge mig i denna fråga. Om jag bara fick lön från något håll skulle jag kunna viga mitt liv åt att bevisa hur det ligger till.

Exakt nu när jag sitter och skriver detta spelar jag Svenska Spels mörkpokerturnering och får äntligen kort efter att ha suttit och väntat länge och väl. Triss i treor på given och går all-in. Åker dock ut eftersom den andre spelaren har fyrtal i sjuor!!!! Vad är det för mening…..

 

Här kommer i alla fall Lotteriinspektionens svar i sin helhet:

Hej!

Lotteriinspektionen har uppdraget från regeringen att utöva tillsyn över Svenska Spel och det görs på ett flertal olika sätt. Vi granskar bl.a. RNG (slumptalsgeneratorn) och koden för t.ex. Svenska Spels Poker och övriga internetspel innan de får produktionssätta dessa och detta genomförs ett flertal gånger per år och alltid innan de får produktionssätta en ny version av koden. Slumptalsgenerator är separat granskad i flera instanser, dess algoritm måste varit publicerad i en internationellt erkänd publikation. SKL har genomfört tester på den, externt bolag(ej statligt) har på uppdrag av Lotteriinspektionen granskat koden i och runt RNG och utfallstester är genomförda. Varken vi, SKL eller det externa bolaget har hittat något som tyder på att RNG inte fungerar som den är tänkt.

I utfallstesterna som är genomförda ska resultatet ligga inom ett intervall för att det ska vara statistiskt rätt och det har resultatet gjort men frågorna du ställer rör sannolikhet och det har jag inte svaren på. Sannolikhet är såklart intressant men så länge det är slumpen som styr kan det osannolika inträffa om och om igen, så som att flera osannolika kort/händer kan komma händer/dagar osv. efter varandra för det är det som är slumpen och slumpen har inget minne oavsett vad sannolikheten att det skulle inträffa var.

Det finns många spelare som inte spelar helt teoretiskt ”rätt” och rationellt sitter med kort (som man borde ha kastat) kvar ganska långt in i spelet. Det här händer vanligast när det är relativt små potter som står på spel och motspelarna inte ”visar” att de sitter på bra händer, dvs. det kostar inte så mycket att fortsätta vara med och se resterande kort på bordet. Många spelar poker som underhållning och då sitter man kvar och spelar så länge man kan men räknar inte med några stora vinster och även det bidrar till att man inte spelar helt enligt teoriboken. Det är med andra ord ett vanligt scenario att spelare inte ”försvarar” sina kort och spelare med ”sämre” hand hänger kvar pga. att det innebär inga större kostnad, det är underhållande att spela och på slutet finns chansen att träffa på en färg, stege eller något annat. Det här leder i sin tur till att det kan uppfattas som att korten på bordet följer de kort som kvarvarande spelare har och med tanke på hur många kombinationer som det finns är det inget konstigt eller ovanligt.

Med vänlig hälsning
Lotteriinspektionen

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 3 » Etiketter: , ,

3 Responses to “Lotteriinspektionen fortsätter att hålla Svenska Spel om ryggen”

 1. ola skriver:

  Men suck, skrev du till lotteriinspektion för att du tycker SVS är riggat?

  Haha, visst klienten i sig är ju dålig men den är inte riggad. Av nån anledning verkar det mest vara de dåliga pokerspelarna som skyller på riggade sajter. Undra varför det är så.

  • admin skriver:

   Om du tar dig tid att läsa mitt inlägg så står det ordagrant:
   “Jag tror inte att Svenska Spels pokersite på något sätt skulle vara riggad för att man på så sätt skulle tjäna mera pengar på stora potter. Problemet är att programvaran och slumpgeneratorn som styr pokerspelet är urusel.”

   Var jag inte tillräckligt tydlig???

 2. jim skriver:

  hoppas nån hör av säg hit men det är svårt med dom här kriminella människorna dom har ju så många andra myndigheter som skyddar dom. men man skulle försöka ta kontakt med uppdrag granskning har ett projekt på gång.Pings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>