Sluta pensionsspara - börja tjäna pengar! | Högre Inkomst Nu
Dec 12

Sluta pensionsspara – börja tjäna pengar!
Per H BörjessonBörsexperten Per H Börjesson har tröttnat på pensionsbranschens höga avgifter och inlåsning av pengarna. Därför sticker han nu ut hakan och uppmanar oss att sluta pensionsspara!

“Pensionsbranschen har ett mantra och det är – pensionsspara mer, mer, mer, mer. Men faktum är de flesta svenskar kommer att få en bra pension. Vi har ett av världens bästa pensionssystem”, säger Per H Börjesson,  vd och huvudägare i investmentbolaget Investment Spiltan AB.

Han vill få svenskarna att ifrågasätta pensionsmyterna. Som att man måste börja pensionsspara när man är 25 år och att man bör göra det i en pensionsförsäkring. Och att pensioner är någonting svårt.

Pensionsbranschen har lyckats försvåra något som egentligen inte är svårt. De tjänar på att göra folk oroliga över sin pension”.

Han menar att spararna helt bör rata de pensionsförsäkringar som banker och stora pensionsbolag erbjuder för individuellt pensionssparande.

“De gör sparandet dyrare än nödvändigt. Dessutom är kapitalet inlåst tills du är 55 år. Detta samtidigt som det är när du är mellan 25 och 40 års ålder som du mest behöver pengar, kanske till bostadsköp eller annat.”

Receptet för att bli en sparvinnare är att istället för att gå på bankens erbjudande om pensionsförsäkringar sköta sitt sparande själv.

“Sätt av tio procent av din lön till ett långsiktigt eget sparande i aktier och fonder i en depå hos någon av nätmäklarna. Väljer du indexfonder, eller ännu hellre enskilda aktier, blir ditt sparande riktigt billigt”, säger Per H Börjesson.

Han betonar särskilt vikten av långsiktighet i sparandet.

“Var långsiktig, satsa på hundra procent aktier och behåll dem i många år”, råder Per H Börjesson, som säger att han själv vid 57 års ålder har hundra procent av sitt sparande i aktier.

“I sport är det alltid den som är mest aktiv som vinner. Här är det tvärtom. Det är tiden du är exponerad mot aktiemarknaden som gör dig till vinnare. Att försöka skifta ofta mellan olika tillgångsslag är det nästan ingen som lyckas med, att tajma sådant är i princip omöjligt. Istället ska du köpa aktier när du kan köpa aktier, och behålla dem länge”.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>