En sparad krona är bättre än en förlorad | Högre Inkomst Nu
Dec 16

En sparad krona är bättre än en förlorad

Inlagt i: börsen, tjäna pengarFredrik heter jag som skriver detta gästinlägg. Vanligtvis hittar ni mig på min blogg Legendarisk där jag skriver om alltifrån aktier till att driva eget företag. Idag tänkte jag skriva om varför det inte alltid är fel att vara likvid och varför en sparad krona alltid är bättre än en förlorad.

 

Förlora aldrig pengar
När vi investerar våra surt förvärvade pengar så vill vi ha en avkastning, vi vill att pengarna ska växa. För låter vi pengarna bara ligga i madrassen så kommer den onda skurken inflationen, han som springer runt och smyghöjer priserna varje år att göra våra pengar mindre värda och det vill vi ju inte. Därför bör man spara för att åtminstone hålla ett konstant värde på förmögenheten. Men har man ytterligare ambition så vill man ha mer avkastning än så.

Så länge våra pengar växer så är vi nöjda. Men det finns tillfällen då tillväxt knappt är möjligt, tider då ekonomin helt enkelt krymper. I dessa lägen kan det vara frestande att fortsätta hoppas på vidare vinster medan pengar i själva verket börjar minska i värde. Och när det väl händer är det lätt att öka insatsen för att ta igen det man förlorat. Men sakta i backarna nu, det är dags att ta sig en funderare.

Är det värt att riskera stora delar av dina pengar för en liten möjlig avkastning? Knappast. För om chanserna är små att dina pengar ska växa med några procent, och samtidigt är överhängande att de ska backa med många procent bör man fundera över om lite vanlig ränta ändå är det bästa för tillfället. För om dina pengar minskar med 50%, krävs en uppgång på hela 100% efter det för att hamna på +-0 igen! 100 % är väldigt väldigt mycket. Så kom ihåg, förlora aldrig pengar om riskerna är stora.

 

Kom ihåg diversifiering
När nu börserna inte åker berg-och-dalbana likt de gjort de senaste året så kan det ändå vara bra att ha lite säkerhetstänk i bakhuvudet. Man brukar ofta tala om diversifiering vilket handlar om att sprida sina risker. Detta kan ske på lite olika sätt, men enkelt sett så handlar det om att inte lägga alla ägg i samma korg. Det kanske inte är så smart att satsa alla pengar på aktier, eller ännu sämre på en och samma aktie. Sprid riskerna är helt enkelt ett bra tips.

Det gäller att ha is i magen under turbulenta tider som dessa. Men kom ihåg att jorden håller inte på att gå under. Så passa på att ha roligt när börsen spelar dig ett spratt. Att göra något helt annat brukar vara ett bra tips. Utöver min blogg så driver jag även en rad andra informationssidor. Kika gärna in på den ena som handlar om armering eller den andra som handlar om biobränsle.

Lycka till med era investeringar!

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 1 » Etiketter: , ,

One Response to “En sparad krona är bättre än en förlorad”

  1. Legendarisk skriver:

    Roligt att jag fick gästblogga! Tack återigen :)Pings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>