Byt julklappen - utan kvitto | Högre Inkomst Nu
Dec 25

Byt julklappen – utan kvitto

Inlagt i: julklapparÅngerrätt på din julklappSå sitter vi då här med en massa julklappar som är i fel storlek, fel färg eller som vi helt enkelt inte vill ha. Vad gör man då?

Trots att de inte har en skyldighet tillämpar många butikskedjor öppet köp, det vill säga att man kan lämna tillbaka varan och få pengarna tillbaka inom ett visst datum. Läs igenom kvittot eller hör efter om öppet köp gäller i butiken och i så fall hur länge.

Ångerrätten omfattar dock inte köp av livsmedel och tidningsprenumerationer, och för vissa varor, exempelvis dataspel, gäller ångerrätten endast obruten förpackning med obruten plombering.

Vill du byta eller lämna tillbaka en julklapp måste du kunna bevisa att du har köpt varan i den aktuella butiken. Har givaren kvittot kvar är detta enkelt. Har kvittot därmot försvunnit kan du exempelvis använda ett kontoutdrag för att bevisa att varan köpts i butiken, vilket naturligtvis förutsätter att du betalat med kort.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 2 » Etiketter: , ,

2 Responses to “Byt julklappen – utan kvitto”

  1. Thessan skriver:

    Sitter här med ett spel inköpt på en Game Stop affär, har inget kvitto men däremot kontoutdrag som visar arr spelet är köpt där, men inte hjälper det. Personalen erbjuder sig att köpa tillbaka spelet för halva priset. Var SISTA gågnen jag handlade där!!!! Skit affär!Pings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>