Tjäna pengar på högre aktieutdelning | Högre Inkomst Nu
Nov 22

Tjäna pengar på högre aktieutdelning

Inlagt i: aktieaffärer, aktierVärldsekonomin må vara mer eller mindre nere i brygga, men det går fortfarande att tjäna pengar på aktier. Analytikerna ser ingen anledning för börsbolagen att snåla med utdelningarna till aktieägarna. Anledningen till att utdelningarna antagligen kommer att öka är att resultaten trots allt är högre än förra året. En bedömning baserad på bolagens vinstutveckling och oerhört starka finansiella ställning, pekar på att de ordinarie utdelningarna totalt sett ökar med cirka tio procent.

Vi har förvisso en osäkerhet i världsekonomin. Men lönsamheten är extremt stark. Avkastningen på eget kapital ligger på uppemot 17–18 procent, i ett läge då inflation och framför allt räntor är på försumbara nivåer. Om prognosen besannas hamnar direktavkastningen på börsen, utdelningarna i förhållande till börsvärdet, på närmare fem procent. Det är en mycket hög nivå, inte minst jämfört med statsobligationsräntorna.

En inte alltför vild gissning är att man håller utdelningarna konstanta. Och i och med att kurserna har fallit så har ju direktavkastningen i ett sånt fall gått upp. Vinsterna och kassaflödena är så pass bra att pengarna räcker till både amorteringar, investeringar och till att behålla bra utdelningar.
Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>