Nu ramlar det in pengar på bloggen | Högre Inkomst Nu
Nov 28

Nu ramlar det in pengar på bloggen

Inlagt i: Blogg, tjäna pengarNu ramlar det in pengarJag startade den här bloggen i mars 2011 och efter nästan 9 månaders slit är jag nu frammme vid ett av delmålen.

Nämligen att få inkomster på 2000 kr per månad på min blogg. Dock har jag till min förvåning märkt att när besökarsiffrorna börjar stiga så kommer det även in mejl med förfrågningar om att få annonsera här på Högre Inkomst Nu. Har även fått förfrågningar om att lägga in sponsrade inlägg, naturligtvis mot en viss ersättning.

Nu är frågan:
Ska jag jobba stenhårt för att tiodubbla antalet besökare och även inkomsterna här på Högre Inkomst Nu? Eller ska jag starta 9 bloggar till och försöka få inkomster på 2000 kr på var och en av dom?

På nåt sätt ska det väl gå att dra in runt 20.000 kr per månad?

Ligger även i startgroparna – tillsammans med ett par kollegor – med en satsning på en nischad sajt på engelska, där vi hoppas kunna nå ut till i stort sett hela världen.

Jag återkommer i detta ärende:)

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 8 » Etiketter: , ,

8 Responses to “Nu ramlar det in pengar på bloggen”

 1. Anders skriver:

  Härligt att du får förfrågningar. Har du f-skatt?

 2. Auri Sacra Fames skriver:

  Grattis! Då blir det att starta enskild firma nästa år då du kommer över gränsen för hobby?

 3. Auri Sacra Fames skriver:

  Nu var det kanske ett lite kort påstående av mig. Egentligen så ska hobbyföretag bedrivas utan vinstsyfte så egentligen ska varenda blogg med reklam (iaf gratissidorna som inte har kostnader) vara enskilda firmor enligt det du kan läsa dig till.

  Min sambo hade ett litet hobbyföretag med en studiekamrat för ett par år sedan som handlade om inköp och försäljning. De gick ner och pratade med skatteverket och de fick ett gränsbelopp för vinst när de var tvungna att övergå från hobbyverksamhet till enskild firma. Nu minns jag inte detta belopp exakt men jag har för mig att tvåtusen kronor per månad täcker den siffra de fick. Vet inte om den siffran redigerats med åren, bäst att kolla med de som vet.

  Vidare är det nog fördelaktigt om du kollar skattealternativen på de olika företagsformerna. Genom att ha hobbyverksamhet så får du nog räkna med 50% skatt på din vinst (om jag inte minns fel) så det borde finnas bättre alternativ… Vill du inte sköta redovisningen själv så kan jag inte tänka mig att den blir särskilt dyr att lägga ut, borde vara hyfsat enkelt att få ihop för den som kan.

  Här hittar du lite mer info kring dina inkomster http://rundkvadrat.com/2007/04/20/deklaration-beskattning-av-natinkomster/ (i detta inlägg står det iofs att gränsen är 30 000 kr men jag har för mig att den siffran har mer med momsen att göra men jag kan ha fel)

 4. Rasmus skriver:

  Måste säga att det är jäkligt kul att du delar med dig av dina inkomster. Är för få bloggare som gör det idag… Lite synd då såna här inlägg alltid motiverar en att fortsätta blogga även när det känns tungt.

  För övrigt så ser jag fram emot vad det är för nischad sajt ni planerar på engelska. Kan du ge någon hint om när detta ska ske ? :)Pings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>