Färdigpackad matkasse blir svindyrt | Högre Inkomst Nu
Nov 15

Färdigpackad matkasse blir svindyrt

Inlagt i: e-handel, nätbutikLinas Matkasse är inte gratis direktÅrets julklapp 2011 blir den färdigpackade matkassen.

Valet motiveras av att det har varit en väldigt stark utveckling i e-handeln, med framgång för böcker och för hemelektronik, men försäljningen av mat har inte riktigt tagit fart förrän matkassen kom.

Svensk Handel säger att tjänsteinslaget i detaljhandeln ökar, drivet av köpkraft och tidspress som gör hushållen villiga att betala för bekvämlighet i sin vardag. 2010 var genombrottet för färdiga matkassar, men först 2011 har det tagit fart ordentligt.

Dock inget alternativ för den ekonomiskt sinnade. En granskning som TV-programmet Plus har gjort visar att Linas matkasse kostade 749 kronor, vilket är 250 kronor dyrare än samma kasse om du plockar ihop varorna själv. Middagsfrids kasse landade på 875 kronor – nästan 300 kronor mer än vad det kostade i butiken. Detta gäller alltså för en veckas uppskattad förbrukning.

Dessutom utlovades det på Linas Matkasses hemsida att deras kasse på sin höjd skulle vara 100 kronor dyrare än att köpa motsvarande varor i butik. Men det stämde alltså inte alls med verkligheten.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>