Facebook inte längre oantastligt | Högre Inkomst Nu
Nov 5

Facebook inte längre oantastligt

Inlagt i: Facebook
Hackernätverket  Anonymous hotar att sänka Facebook under eftermiddagen idag. Och inte mig emot. Facebook har lekt Gud länge nog och jag har personligen blivit drabbad.

Så här ligger det till:
Jag kom på att jag skulle marknadsföra denna blogg – Högre Inkomst Nu – på Facebook. Sagt och gjort, jag la upp min annons och riktade in mig på att visa den för dom facebookare som angivit att dom är intresserade av pengar, börsen, ekonomi, aktier, fonder, warranter, poker eller casino. Dessutom skulle dom vara bosatta i Sverige.

Jag la en annonsbudget som gjorde att annonsen skulle visas för c:a 10.000 personer per dag. Med spänd förväntan lutade jag mig tillbaka och inväntade trafikanstormning till min – som jag trodde – seriösa blogg.

Då kom ett mail från Facebooks annonsavdelning som meddelade följande:
“Tillgången till det innehåll som annonsen gör reklam för är begränsad. Enligt avsnitt 5 i Facebooks annonseringsregler får sådant innehåll inte annonseras på Facebook. Vi reserverar oss rätten att avgöra vilka annonser som får publiceras och tillåter inte att nya Facebook-annonser skapas för en produkt som nekats. Annonser om en produkt, tjänst eller webbplats som redan har nekats publicering ska inte skickas in på nytt. Vi tackar på förhand för ditt samarbete enligt denna policy”.

Annonsen såg ut ungefär så här:

 

Högre Inkomst Nu
Din hjälp på vägen mot bättre ekonomi.
Massor av tips, informaton
och goda råd som inte är dyra.

 

 

 

Tydligen innehöll annonsen nånting fruktansvärt som gjorde att Facebooks censuravdelning gick i taket. Vad detta skulle vara är svårare att få reda på. De mail jag skickat får jag inga svar på och det enda jag med säkerhet vet är att det inte går att ändra i annonsen och ansöka igen. Jag är med andra ord rökt!
Bara att hoppas att Google eller någon annan aktör kommer med en tjänst som kan utmana Facebook på allvar.

Tack för (det fria) ordet.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>