Nu väljer fler att binda sina bolån | Högre Inkomst Nu
Okt 4

Nu väljer fler att binda sina bolån

Inlagt i: boendekostnader, bolånBunden ränta lägre än rörligTvåårsräntorna på bolån har sedan en tid varit lägre än bankernas tremånadersräntor. Det får allt fler bolånetagare att överge sitt rörliga lån till förmån för bundet.

Andelen personer som väljer den kortaste bindningstiden på bolån på tre månader är nu nere på den lägsta nivån sedan 2003.

Andelen bolån med den kortaste bindningstiden på tre månader minskade från 64 procent i augusti till 49 procent i september bland SBAB:s kunder, enligt statistik från bolåneinstitutet.  Det var den lägsta andelen sedan augusti 2003.

Bolån med bindningstider på 1-4 år ökade sin andel från 32 procent i augusti till 47 procent i september, varav tvåårig bindningstid ökade från 20 till rekordhöga 31 procent. Efterfrågan på bolån med bindningstider på 5-10 år var fortsatt sval med en oförändrad andel på 4 procent.

Boräntor med bindningstider på 2-4 år har fortsatt att ligga på en nivå under tremånadersräntan, till följd av finansoro i omvärlden och svaga konjunktursignaler. Det har satt fart på låntagarnas intresse för längre bindningstider.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>