När går luften ur börsen? | Högre Inkomst Nu
Okt 13

När går luften ur börsen?

Inlagt i: börsenNär får börsen punktering?Igår var jag in på mitt konto hos Avanza Bank och gjorde en del justeringar. Framtiden på börsen ser inte så ljus ut och jag tror att det finns en hel del pengar att spara på att vara lite försiktig ett tag framöver.

Bloggaren Cornucopia skriver idag att:
“Börserna nu är överköpta efter att i princip stigit från bottennivåer med en spik. Det är lätt för mindre erfarna att dras med i hysterin och gå in positivt på den här punkten, men kom ihåg att detta är en björnfälla. Kraften börjar gå ur de överköpta börserna.  Naturligtvis kan det finnas lite ork kvar, men det är knappast värt risken att i det här läget ligga kvar i index.”

Jag tror på ett liknande scenario med en fortsatt uppgång under en kort period innan den riktigt stora nedgången börjar. Därför sålde jag redan igår mina aktier i både SSAB och Telia Sonera. Båda med vinst dessutom. Jag hade antagligen kunnat ligga kvar några dagar till för att maximera avkastningen, men jag kliver hellre av för tidigt än för sent.

Nu blir det Spiltan Räntefond Sverige för hela slanten. Åtminstone för ett tag framöver. Sedan är jag lite sugen på att köpa aktier i Avanza, så fort dessa sjunkit till behaglig köpnivå.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>