Årets 5 i särklass sämsta fonder | Högre Inkomst Nu
Okt 13

Årets 5 i särklass sämsta fonder

Inlagt i: fonder, fondsparareHar ditt kapital krympt under året? Det kunde varit värre. Dom som placerat sina pengar i någon av nedanstående fonder kan vara riktigt besvikna.

Det ska nog mycket till för att 2011 ska bli ett positivt börsår. Men hoppet är det sista som överger en. Får vi bara en trovärdig lösning på Grekland och den övriga europeiska skuldkrisen kan det möjligen rätta till sig. Själv har jag precis varit in på Avanza Bank och sålt av mina sista aktieinnehav och parkerat pengarna i räntefonder.

I en föränderlig värld där Anders Borg nu förespråkar förstatliganden av banker och krisande finansbolag kan vad som helst hända.

Men för de flesta kommer det att krävas rejäla uppgångar innan värdeförlusten är återhämtad. Sverigefonder är ned med drygt 20 procent i år, lika mycket som gruppen tillväxtmarknadsfonder. Det innebär att det krävs en uppgång på 25 procent för att komma tillbaka till utgångsläget vid årsskiftet. En lång backe att klättra uppför innan man kommer tillbaka på plan mark.

Här ser du de 5 sämsta fonderna hittills i år:
Zaramant Healthcare Fund     -50%
Trigon Agri- Sector C     -49,5%
FIM Russia Small Cap     -42,2%
FIM Ukraine     -42,1%
Stockpicker Norden Aktiv     -40,8%

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>