3 fonder med hög direktavkastning | Högre Inkomst Nu
Okt 3

3 fonder med hög direktavkastning

Inlagt i: fonder, fondsparareAtt det på börsen finns gott om lågt värderade bolag som ger en bra direktavkastning känner vi alla till, men finns det någon PPM-fond som har hög direktavkastning som huvudsaklig inriktning?

Svaret är ja. Det finns två fonder i PPM som har hög utdelning som ett uttalat delmoment när de väljer hur de placerar fondens pengar.

Evli Nordic Dividend är en aktiefond, vars huvudsakliga investeringsobjekt är nordiska eller i nordiska länder offentligt handlade aktier och aktierelaterade värdepapper. Fonden kan även investera i baltiska aktier. Vid valet av investeringsobjekt ligger tyngdpunkten på solida, välskötta värdebolag med hög eller växande direktavkastning. I PPM har fonden nummer 668269.

Den andra fonden heter BL-Equities Dividend och har PPM:nr 118000. Den har som uttalad strategi att investera i bolag som ger hög direktavkastning. Fonden investerar globalt.

Sedan finns även Utdelningsfonden Särimner, som främst vänder sig till stiftelser och institutionella investerare samt även till privatpersoner. Fonden är lämplig för kunder som söker kombinationen av mycket hög årlig direktavkastning men ändå möjligheter till tillväxt över tiden – till lägre risk än börsen generellt.

Det är en högutdelande aktivt förvaltad fond exponerad mot den svenska aktiemarknaden, där målet är att ha lägre risk och högre direktavkastning än denna marknad. Placeringshorisonten bör åtminstone vara tre till fem år. Syftet med investeringen bör vara att tillgodogöra sig hög löpande avkastning i form av utdelningar, utan att göra alltför stort avkall på mer långsiktig tillväxt.

Utdelningsfonden Särimner har som målsättning att lämna mer än 6% i årlig kontant utdelning. Den ingår inte i PPM:s fondsortiment, men gör ett besök hos Avanza om du är intresserad av att placera pengar i Särimner. Vill du ha ännu högre risk kan du alltid investera i guld, där finns fortfarande god chans till hög avkastning framöver.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>