Ränta på ränta-effekten gör dig rik - Högre Inkomst Nu
Sep 9

Ränta på ränta-effekten gör dig rik

Inlagt i: räntor, spara, sparkontoRänta på räntaAtt låta dina pengar växa genom att låta räntan göra jobbet är nog ett av de bekvämaste sätten att bli rik.

Nedanstående räkneexempel beskriver detta på ett målande sätt.

Vi utgår från att två bröder, tvillingar, skulle börja jobba när dom var 19 år. Den första brodern investerar 1000 kr av lönen varje månad medan den andra inte investerar något.

Den förste brodern gör detta tills han är 26 år, dvs under 7 års tid, då tröttnar han och sparar inte ett öre efter det. I stället så har den andra brodern fått upp intresset för detta och börjar investera 1000 kr i månaden, det gör han tills han är 65 år gammal och går i pension, dvs under 39 års tid.

Vid det här laget har den förste broderns pengar (han som investerade mellan han var 19 tills han var 26) vuxit till 8.2 miljoner kronor medan den andra brodern, han som investerade från 26 års ålder till han var 65 års investering vuxit till 7.3 miljoner!!!

I exemplet ovan så räknar jag på en avkastning på 11,2%, vilket är snittet för hur mycket den svenska börsen stigit med per år de senaste 50 åren.

Här kan vi se hur otroligt viktigt det är att du börjar med detta i dag! Vänta inte en minut till! Att en person som investerat 1 000 kr i månaden under 7 års tid och därefter inte investerar ett öre till nästan får en miljon mer i slutet än någon som investerat 1 000 kr i månaden under 39 års tid säger väl allt om hur viktigt det är att börja redan i dag!

Här kan du räkna ut hur lång tid det skulle ta dig att spara ihop till en viss summa.

Sedan fungerar det ju tyvärr på liknande sätt åt andra hållet också – om du bara lånar mer och mer….

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 3 » Etiketter: , ,

3 Responses to “Ränta på ränta-effekten gör dig rik”

  1. Rasmus skriver:

    Riktigt bra exempel. Hade jag gissat hade jag gissat att den andra brodern som sparat tills han var 65 skulle tjäna ihop mest.

    Nästan 1 miljon mer… Hmm, dags att börja spara kanske ? ;)

    Kul läsning !

  2. Bosse skriver:

    Hmmm, och så kommer börskraschen vid 64 års ålder, förvisso blir det pengar kvar men själv har jag sett 11 års månadssparande till min dotter försvinna och vara värt mindre än insatt belopp, förvisso återkom pengarna igen efter något år eller lite till. Men ju närmare målet man kommer desto känsligare är man.Pings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>