Investera klokt och vinn din egen guldtacka | Högre Inkomst Nu
Sep 29

Investera klokt och vinn din egen guldtacka

Inlagt i: tävlingar  • Investerar-SM är en finansiell tävling som arrangeras av E24 Näringsliv och Nordic Growth Market på webbplatsen www.investerar-sm.se
  • Tävlingens mål är att du som tävlande skall försöka skapa en så hög avkastning som möjligt i din portfölj under 3 veckor. Alla tävlande startar med fiktiva 100 000 kr. Under tävlingens gång har man även möjlighet att delta i tre olika fristående deltävlingar.
  • Tävlingen pågår mellan den 3:e – 24:e oktober, under börsens öppettider 09:00 – 17:25.
  • I tävlingen handlar du med s.k. “börshandlade investeringsprodukter”. För dig som inte har handlat med denna typ av värdepapper tidigare har du nu chansen att med fiktiva pengar lära dig hur man kan tjäna pengar på såväl stigande som fallande kurser, med hävstång.
  • Det är helt gratis att medverka i tävlingen.

 

Så här går det till

För att vara med i investerar-SM behöver du först registrera dig. Detta gör du via registreringssidan. Vid tävlingens start, 3:e oktober, kan du börja investera i dina portföljer. Detta gör du genom att logga in via login knappen uppe till höger på sidan, som kommer att bli aktiv vid tävlingens start.

I tävlingen så handlar man med så kallade “börshandlade investeringsprodukter”, vilket är en värdepapperstyp som är, precis som det låter, noterad på börsen och utgiven av en bank.

Med “börshandlade investeringsprodukter” kan du ta del av värdeutvecklingen i en mängd olika råvaror-, index-, valutor- och aktier. Värdepapperna erbjuder hävstång samt möjligheten att tjäna pengar i både upp- och nedgång.

Huvudtävling: Tävlingen börjar den 3:e oktober och pågår till om med 24:e oktober. Under denna period har du som investerare tillgång till en depå innehållande sammanlagt fyra portföljer. En för huvudtävlingen och en för vardera av de tre deltävlingarna. Att delta i deltävlingarna är frivilligt.

Med varje portfölj kan du handla valfria investeringsprodukter för fiktiva 100 000 kr.

Under tävlingens gång får du som tävlande köpa och sälja värdepapper obegränsat antal gånger för att uppnå största möjliga värdeökning.

Deltävlingar: Förutom huvudtävlingen kan du även tävla i följande tre deltävlingar:

Råvarurace – 4:e – 24:e oktober
I denna deltävling handlar du med olika råvaror. Spekulera i upp och nedgång i en rad olika råvaror världen över. Sjunker oljepriset? Kommer guldpriset fortsätta uppåt? Den tävlande som uppnår bäst utveckling i denna “råvaruportfölj” kommer att koras som vinnare.

Index-inferno – 11:e – 24:e oktober
I denna deltävling handlar du med olika index. Spekulera i uppgång och nedgång i en rad olika index världen över. Stiger det tyska DAX30 index? Sjunker Nasdaq 100 index? Hur utvecklas hemmamarknaden via OMXS30 index? Den tävlande som uppnår bäst utveckling i denna “indexportfölj” kommer att koras som vinnare.

Pessimisten – 18:e – 24:e oktober
I denna deltävling handlar du med värdepapper som alla är framtagna för att ge avkastning vid nedgång. Här kan du blanda alla typer av marknader dvs. råvaror, valutor, index och aktier. Det gemensamma är att du tror på nedgång. Den tävlande som uppnår bäst utveckling i denna “pessimistportfölj” kommer att koras som vinnare.

NDX tävlingsapplikation
På startdagen får du tillgång till NDX tävlingsapplikation “TRADER”. Där hittar du allt du behöver för att köpa, sälja, bevaka och följa utvecklingen på dina investeringar i tävlingen.

Förstapriset är en alldeles egen guldtacka!

Här kan du läsa mer om Investerar-SM och anmäla dig

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>