Hur mycket får du betalt för ditt guld? | Högre Inkomst Nu
Sep 17

Hur mycket får du betalt för ditt guld?

Inlagt i: guld, tjäna pengarSamtidigt som allt fler flyr sparande i aktier, blir råvaror – och framförallt guld – ett intressantare alternativ.

Men det är inte bara som sparform guldet är intressant. Många har smycken, klockor, ringar och annat guld liggande hemma på kammaren. I takt med att guldpriset stiger ökar också intesset för många att sälja sitt guld. Men går det att lita på uppköparna och betalar de rimligt?

Den som någon gång “googlat” på guld vet att man får hur många träffar som helst på företag som vill köpa upp just ditt guld. Dessutom lovar dom dig riktigt bra betalt. Alldeles nyss när jag surfade runt på nätet hittade jag flera företag som erbjöd 308 kr/gram. Det låter ju jättebra, men då ska man veta att det priset gäller om guldhalten är 24 karat, vilket inte är särskilt vanligt.

Det allra vanligaste när det gäller ringar och andra smycken som folk har hemma är att guldhalten är 18 karat och då är Rätt pris för guldetplötsligt priset per gram istället 216 kr. En viss skillnad. Dessutom gäller detta pris om du skickar in guldet till företaget. Många av dessa gulduppköpare turnerar runt i landet och kommer dom till just din stad lär du snart märka att grampriset för 18 karat snarare ligger  runt 170 kr. Detta på grund av de omkostnader som tillkommer när de är på resande fot. Ja ja…

Mitt råd är att du istället beger dig till din lokala guldhandlare och kollar vad hon/han kan erbjuda dig för pris. Om du absolut vill skicka ditt guld till någon av nätföretagen, se då till att de har tillstånd från polisen att bedriva guldhandel. Dessutom ska de naturligtvis ha ett organisationsnummer. Uppfyller de dessa kriterier är det bara att skicka in guldet och håva in kosingen.

 

GULDFAKTA
Karat anger guldets renhet, alltså hur stor andel som är rent guld.
1 karat innebär att guldets vikt är 1/24 av legeringens vikt.
18 karat, som är vanligt i svenska smycken, anger alltså guldhalten 18/24 = 75%
24 karat är således 24/24, det vill säga 100% guld.
Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 2 » Etiketter: , , ,

2 Responses to “Hur mycket får du betalt för ditt guld?”Pings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>