5 enkla knep som ger dig lägre ränta | Högre Inkomst Nu
Sep 16

5 enkla knep som ger dig lägre ränta

Inlagt i: lån, låneräntaHårda förhandlingar ger mer i plånbokenDet går alltid att förhandla ner räntor, även om det inte är något bankerna basunerar ut i onödan. Faktum är dock att det finns mycket pengar att tjäna på att förhandla om sina bolån, särskilt om man inte lagt om lånen på länge. Med den hårda konkurrens som råder mellan alla olika aktörer på marknaden har du dessutom goda möjligheter att lyckas med din förhandling, det gäller bara att ha rätt teknik. Här kommer några viktiga tips:

 

1. Jämför noga bankernas räntor och erbjudanden
Var väl förberedd när du kommer till banken. Du måste känna till de olika bankernas räntenivåer för att bli framgångsrik när du förhandlar.

2. Spela ut bankerna mot varandra
Kontakta flera olika banker och förhandla med dem samtidigt. Får du ner räntan hos en av bankerna, se till att berätta det för de andra. Visa på ett väldigt tydligt sätt  att du är beredd att flytta över lånen om du inte får tillräckligt bra villkor och gör det direkt om du inte är helt nöjd. Var smart och kylig, is i magen är vad som gäller.

3. Samla alla ärenden hos en bank.
Har du dina lån, sparkonton, lönekonton, pensionssparande och kreditkort samlade hos en bank, kan antagligen banken gå med på att sänka räntan en hel del.

4. Acceptera aldrig det första bud du får.
Antagligen den viktigaste och mest grundläggande regeln vid alla förhandlingar. Bankerna banker har ett visst spann att förhandla räntan inom och deras första bud är antagligen väldigt fördelaktigt för banken, men sämre för dig. Nu är det upp till dig att förkasta budet och förhandla ner räntan!

5. Förhandla om räntan med jämna mellanrum
Finansmarknaden och bankens villkor är i ständig förändring. Fick du dåliga villkor vid den sista förhandlingen är det mycket möjligt att banken är mer intresserad av att behålla dig som kund bara några år senare. Pröva dig fram.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>