Jag fick 50% billigare hemförsäkring | Högre Inkomst Nu
Aug 29

Jag fick 50% billigare hemförsäkring

Inlagt i: försäkringarOm olyckan är framme vill man ha snabb hjälp.Det lönar sig att kolla upp sina försäkringar med jämna mellanrum och spela ut försäkringsbolagen mot varandra.

I fredags fick jag en årsfaktura från If gällande min hemförsäkring. En försäkring där det varje månad dras ett par hundralappar från mitt konto via autogiro, en utgift man knappt märker av och tar för givet. Det är antagligen därför den har fått ligga där och dra år efter år utan att jag ägnat den något särskilt intresse. Men den här gången tänkte jag lite längre.

If är ett försäkringsbolag som numera inte finns på den ort där jag bor. Bara det borde vara ett tillräckligt starkt skäl för att byta. Eftersom jag dessutom driver ett litet företag med lokal förankring borde jag kanske försöka leva som jag lär och gynna andra företag på orten i första hand. Sagt och gjort – jag tog fakturan i nypan och åkte ner till Länsförsäkringar.

Stegade in på kontoret, visade upp fakturan och förklarade att anledningen till min visit var att jag ville byta försäkringsbolag. Inte i första hand för att sänka min årspremie, utan för att gynna ett försäkringsbolag som finns på hemmaplan. Försäkringsrådgivaren slog in alla uppgifter i sin dator och meddelade efter ungefär en halv minut att jag kunde få exakt samma villkor hos Länsförsäkringar för knappt halva priset! Man tackar.

Så nu har jag halverat min årspremie samtidigt som jag gynnar den lokala marknaden. Dessutom infaller nog den största vinsten den dag olyckan är framme och jag snabbt behöver hjälp från mitt försäkringsbolag. Istället för att sitta i telefonkö till ett kontor i en annan stad kan jag stega in på mitt lokala kontor och få snabb hjälp och ett trevligt bemötande av ett – för mig – välkänt ansikte.

Timpenningen för det lilla jobb jag la ner borde ligga runt 1000 kr. Sämre affärer har man ju gjort. Sänkta utgifter kan vara lika mycket värda som höjda inkomster.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>