Svenskarna bryr sig inte om räntehöjningar | Högre Inkomst Nu
Jul 5

Svenskarna bryr sig inte om räntehöjningar

Inlagt i: räntorÅtminstone inte i semestertider.

Sex av tio svenskar håller sig inte uppdaterade kring bostadsräntans utveckling under sommaren.
Det visar Svensk Fastighetsförmedlings senaste Bobarometer där över 2000 personer har svarat på frågor om boräntan och om de har kontroll på räntan även under semestern.

Resultatet visar att nästan sex av tio (59,5 %) inte håller sig uppdaterade på ränteutvecklingen under semestern och 82,6 procent ser inte över sina bostadsräntor inför semestern för att vara beredda på eventuella förändringar av räntan.

Resultatet skiljer sig dock åt beroende på om man har rörlig ränta eller en del bunden och en del rörlig. Bland de svarande med rörlig ränta svarar 52,1 procent att de håller sig uppdaterade, samtidigt svarar 77,9 procent i samma grupp att de inte ser över sina bolån inför semestern. Motsvarande siffror för gruppen som har en del bunden och en del rörlig ränta är 45,5 respektive 77,8 procent.

Det kan tyckas lite oroväckande att sex av tio inte håller sig uppdaterade om boräntan under semestern, samtidigt kan man hoppas att de har en så pass bra helhetskontroll över sin ekonomi att de slipper oroa sig under semestern.

Jag menar – är man ledig så är man.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>