Semestern ska ägnas åt börsen | Högre Inkomst Nu
Jul 15

Semestern ska ägnas åt börsen

Inlagt i: börsen, semesterÄntligen semester!
Ropade jag förra fredagen, men då visste jag inte att jag skulle bli tvungen att jobba både torsdag och fredag denna vecka. Detta är baksidan av att driva eget företag, men nu är allt klart och jag ropar därför: (denna gång något tystare) Äntligen semester.

Tre veckors ledighet som – i händelse av dåligt väder – till stor del kommer att ägnas åt aktieaffärer. I händelse av bättre väderlek, möjligen några färre avslut. På grund av hur omvärldens ekonomier ser ut får vi nog räkna med att börsen kommer att åka berg-och-dalbana ett bra tag till. Med andra ord kan det dyka upp fina lägen att tjäna pengar.

Två aktier som jag tittar lite extra på är SCA och SKF. SCA, verksamt inom skogs- och förpackningindustrin ser jag som en tråkig, men stabil investering på lång sikt. Ännu intressantare ser SKF ut. Ökade sin vinst i sin rapport som kom idag men straffades ändå av börsen eftersom analytikernas förväntningar inte infriades. SKF spår dock ännu bättre tider framöver och jag tycker det känns som ett bra läge att kliva in.

Sen har jag då sorgebarnet – mina MTG-warranter. Sitter fast med dom och kan bara se dom sjunka varje dag, mest på grund skakiga rapporter från USA av olika slag. Nåja, warranterna löper ut först i september, så än finns det kanske hopp!

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 2 » Etiketter: , ,

2 Responses to “Semestern ska ägnas åt börsen”

  1. Dubblingsleken skriver:

    Jag hoppas du kommer att redovisa affärerna här!

  2. Högre Inkomst Nu skriver:

    Självklart! :)
    Förutsatt att jag har några pengar kvar till dom aktieköp jag har tänkt mig. Mina MTG-warranter som jag köpte på 2.18:- är nu nere i 1.70:- och mitt största aktieinnehav – Lundin Mining – har sjunkit 3,2% hittils idag. Men bara det blir lite stabilare så…Pings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>