Så gör du för att köpa en egen guldtacka | Högre Inkomst Nu
Jul 25

Så gör du för att köpa en egen guldtacka

Inlagt i: guld, guldtackorNär världens börser skakar, står guldet starkare än någonsin. Att köpa guldtackor är troligen det bästa sättet att investera i fysiskt guld. Det finns flera olika guldtackor att välja på och vi kommer här att presentera de olika guldtackorna som finns att få tag i.
 
 
Storleken varierar mellan 1g och 1kg. Den vanligaste storleken på investeringsguldtackor är 5g. Fördelen med att köpa en guldtacka istället för guldmynt och guldsmycke är att man betalar nästan bara för guldet. I ett guldmynt eller ett guldsmycke har du en större präglingskostnad. Den mest kända guldtackan i Sverige är så klart Bolidens investeringstacka, men utöver den så kan man komma över Credit Suisse och UBS tackor.

 

Var kan man köpa guldtackor?

Det finns idag ganska många företag som handlar med guld och guldtackor. Några av de större aktörerna på marknaden är Liberty Silver, Tavex GuldValuta och Svensk Guldplacering. Det bästa är att jämföra dagsaktuella priset på guld och räkna på frakten. Ett annat sätt är att handla guldtackor på Tradera eller Blocket. Tänk på att handlar ni guldtackor på Tradera eller Blocket så gäller det att få med ett äkthetsbevis. Annars är detta mitt förstaval då du kan få betydligt bättre priser och göra riktiga klipp. En annan sak att ta i beaktning är att enligt den lagstiftning som trädde i kraft fr.o.m. årsskiftet 1999/2000 så är investeringstackor momsbefriade för privatpersoner.

 

Olika typer av guldtackor

* Valcambi Guldtackor – Valcambi guldtackor har loggan på båda sidor. Tackan skall levereras i en försluten plastförpackning tillsammans med certifikat. Finns tillgängliga från 1gram till 100 gram. Valcambi är en av världens största tillverkare av gjuten ädelmetall tackor.

* Fortuna Guldtackor – På framsidan hittar du tillverkaren PAMP Suisses logotyp, storleken, guldhalten samt serienumret. På baksidan hittar du hittar du den lyckobringande Fortuna som är fruktbarhetens gudinna i Rom. Fortunas guldtackor har blivit speciellt populära hos samlare.

 

Tänk på att:
Guldtackan skall vara präglad i guldmed halten 999.9.

Guldtackan skall vara paketerad i en laminerad förpackning som innehåller guldcertifikat och ett unikt serienummer.

Så vad funderar du på?
Tjacka en tacka!

Källa: kopaguld.se

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 1 » Etiketter: , , ,

One Response to “Så gör du för att köpa en egen guldtacka”Pings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>