Nu flyttar jag rubbet till Avanza! | Högre Inkomst Nu
Jul 8

Nu flyttar jag rubbet till Avanza!

Inlagt i: avanza, sparaNu har jag börjat tröttna på alla avgifter som urholkar mitt pensionssparande!

Funderar därför allvarligt på att avbryta den tjänstepensionsförsäkring jag har haft i 17 års tid hos Handelsbanken, där mitt företag betalat in premien varje månad. Tänkte istället flytta över den till Avanza (om det nu går och inte för med sig alltför stora kostnader).

Tycker framförallt att Handelsbankens fondutbud är väldigt begränsat. Hos Avanza finns ett betydligt bredare urval. Dessutom för det med sig andra vinster i form av bättre överblick, eftersom jag redan har mitt privata sparande i aktier och fonder hos Avanza.

Månadspremien kan ju företaget istället betala in på Avanzakontot och sedan kan jag placera pensionspengarna direkt i aktier varje månad, utan att en massa fondförvaltare ska ha sin bit av min kaka. Med ett courtage på endast 9 kronor har jag en känsla av att det kommer att spara in många sköna slantar åt mig i slutändan.

Kapitalförsäkring har ju tidigare varit ett vettigt alternativ, men med de nya skatteregler som är på tapeten är jag inte så säker på vad jag egentligen tjänar på det. Ska nog ta och rådfråga expertis innan jag tar beslut i den frågan.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>