Min annons på Facebook blev ingen höjdare | Högre Inkomst Nu
Jul 10

Min annons på Facebook blev ingen höjdare

Inlagt i: FacebookI ett tidigare inlägg berättade jag om mina resultatlösa försök att marknadsföra denna bloggFacebook.

Eftersom annonsteamet hos Facebook av någon outgrundlig anledning inte godkände annonsen, blev jag tvungen att istället försöka med bloggen som min sambo och jag tillsammans driver. Sagt och gjort – jag satte i hop en annons till Annakuren – skönhet och hälsa för alla åldrar och det föll tydligen Facebooks censuravdelning på läppen. Inga problem.

Jag ställde in en budget på en femtiolapp per dag och annonsen skulle då visas för ca 8000 personer. Jag lät projektet pågå i fyra dagar och skulle därefter göra en utvärdering. Efter fyra dagar, när annonsen visats för ungefär 30000 personer gick jag in och kollade hur många besök den genererat och hur mycket pengar jag tjänat på annakuren.se

Fyra! Ja, du läste rätt. Fyra! 4! Pinsamt var ordet.
Bra, då vet jag vad som inte funkar i alla fall.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 3 » Etiketter: ,

3 Responses to “Min annons på Facebook blev ingen höjdare”

 1. Troppus skriver:

  De måste ha mörkat statistiken.

 2. Patrik Berggren skriver:

  ha, ha … inte har de mörkat statistiken inte.

  Annonsera på Facebook är inte samma sak som AdWords. Din CTR är betydligt mycket lägre, rejält mycket lägre …

  facebook är också ett helt annat medium än AdWords, som är grunden för t ex AdSense, Googles sökmotor (sponsrade länkar) etc.

  Finns många knep att ta till på Facebook PPC, ett av dem är att ha en BILD i annonsen som drar intresse till sig

  Bäst resultat med Facebook PPC annonsering är att driva trafiken till en Facebook Fan-Page och få ett "double lead". En person som "gillar" fan-page sidan OCH ger ifrån sig sin e-mailadress för att bygga upp din epostlista, då kan du alltid driva trafik till vilken webbplats som helst ;-)

 3. Patrik Berggren skriver:

  Jo, en annan sak.

  Denna här bloggen faller under Facebooks "paragraf 5"-regel … läs deras avtal ;-)

  Dvs, den har något om att "tjäna pengar" som huvudtema vilket direkt INTE godkänns av FB Censuren …Pings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>