Hur får man egentligen en vettig pension? | Högre Inkomst Nu
Jul 11

Hur får man egentligen en vettig pension?

Inlagt i: pension, sparaMindre än en femtedel av svenskarna har räknat och känner sig säkra på att deras framtida pension kommer att räcka.

28 procent svarade att de inte visste om pensionen kommer att räcka, eftersom det är svårt att avgöra.

27 procent av de svarande tror inte att pensionen kommer att räcka, men har heller inte räknat efter. Endast 8 procent svarade att de räknat efter och anser att pensionen kommer att räcka.

Så var ska du då spara dina pengar och hur gör man för att försäkra sig om en vettig pension när den dagen kommer? Det beror på. Tror du på sämre tider? Då kan du välja långa räntefonder. De ger högre avkastning än korta räntefonder och har gått bättre sedan 2010. Carnegie Corporate Bond kan också vara ett alternativ värt att kika på.

Om du tror på bättre tider och är beredd att chansa för att tjäna pengar ska du kanske investera i aktier eller fonder på tillväxtmarknader. Ett alternativ som kan kännas aningen tryggare är svenska indexfonder. Som vanligt tycker jag dock att det är bättre att investera direkt i aktier för att slippa alla fondavgifter som formligen äter upp ditt sparkapital. Undantaget stavas Avanza Zero och är som namnet antyder en fond helt befriad från avgifter.

Valet är ditt!

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>