Är snus verkligen världens farligaste drog? | Högre Inkomst Nu
Jul 29

Är snus verkligen världens farligaste drog?

Inlagt i: snusJa, åtminstone om man ska tro på EU-kommissionens remissvar inför en översyn i höst av EU:s tobaksdirektiv.

Remissvaren visade att “en majoritet av medlemsländerna” vill förbjuda alla typer av rökfria tobaksprodukter, skrev kommissionen i sin sammanfattning.

Huvudargumentet är att även om vissa av de rökfria produkterna kan vara mindre farliga för hälsan än tobak som röks medför de ändå en hälsorisk.

Det innebär alltså även fortsättningsvis att snus är så farligt att det bara bör tillåtas inom vissa etniska minoriteter där snuset utgör en del av kulturen. Med andra ord Sverige! Att exportera denna livsfarliga vara är däremot inte att tänka på.

Skulle vara ganska intressant att se vad som skulle hända med Swedish Matchs aktie den dagen EU släpper på förbudet, om det nu nånsin kommer att inträffa. Aktien står idag i 230 kr, kanske läge att kliva in och spekulera om den sjunker efter EU:s senaste utspel.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 3 » Etiketter: , ,

3 Responses to “Är snus verkligen världens farligaste drog?”

  1. zoega59 skriver:

    Snus är väl en av de lindrigaste drogerna som finns

  2. Lennart Svensson skriver:

    Snus är snus om än i gyllene dosor. Snus innehåller nikotin och är en drog, om än en lindrig sådan.
    Sverige ska dock stå på sig för att dels behålla undantaget i EU vad gäller snus och jobba vidare för att häva exportförbudet för snus. Jämfört med rökningens skador är de skador som kan relateras till snus i princip försumbara.Pings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>