10 sätt att hålla semesterbudgeten | Högre Inkomst Nu
Jul 24

10 sätt att hålla semesterbudgeten

Inlagt i: budget, semester1. Välj rätt resmål
Billiga resmål just nu är exempelvis Turkiet, Bulgarien, Kroatien.
Beroende på kronans värde jämfört med andra valutor är vissa resmål dyrare att vistas på än andra. Kolla hur valutan är gentemot den svenska och se till att välja rätt: En semester i Turkiet blir antagligen billigare än på Kanarieöarna och Thailand är garanterat billigare än Frankrike. Andra bra destinationer är Bulgarien och Turkiet.

2. All inclusive
Kolla om det kan bli billigare med all inclusive resa. Tidigare var det något väldigt exklusivt, men så är det inte längre. All inclusive kan snarare vara ett budgetalternativ, speciellt om du till exempel har tonåringar som äter mycket, om det är väldigt varmt i det land dit du ska så att det går åt mycket pengar till dricka och glass eller, förstås, om det finns särskilt förmånliga erbjudanden hos researrangörerna.

3. Jämför priser ordentligt – innan du bokar
Sök efter din resa med en sökmotor som inkluderar flera researrangörer. Ta god tid på dig, boka inte första bästa – den billigaste resan finns där och väntar på dig.
Kanske kan du ändra avrese– eller hemresedatum något och få ner priset?
Kanske finns det en sista minuten-resa som passar dina önskemål.

4. Lås dig inte vid en flygplats
Kolla om det är billigare att resa från en annan ort. Bara för att du bor i Stockholm behöver det inte vara bäst att flyga från Arlanda – kanske blir det billigare att åka transferbuss till någon annan flygplats?

5. Kolla försäkringen
Kontrollera med ditt försäkringsbolag om du verkligen behöver extra reseförsäkring – kanske ingår det redan i din vanliga försäkring. Undersök också om din arbetsgivare har en tjänstereseförsäkring. Dessutom kan det vara bra att kolla upp om du har några andra förmåner via din arbetsplats, till exempel möjlighet att få ut traktamente eller milersättning eller utlägg för luncher och restidsersättning.

6. Gör en noggrann budget
På så sätt kan du ha kontroll över dina utgifter på semestern.
Du vet hur mycket pengar du har att röra dig med, vilket också kan kännas avslappnande – har du pengar kvar i budgeten kan du unna dig den där vinflaskan eller shoppingen utan att känna oro.

7. Kolla efter gratis
Kolla vad som finns att göra gratis på den ort där du är.

8. Låna utrustning
Fiskespön, tält, badleksaker, snorklar etcetera kan man ofta låna av varandra eller hyra istället för att köpa nytt. Kanske kan du gå ihop med vänner och köpa något tillsammans som ni sedan delar på.

9. Låt barnen hjälpa till
Ge barnen en semesterkassa och fyll på den om de hjälper till med enklare sysslor.

10. Utnyttja rabatter
Utnyttja kupongerbjudanden och andra typer av rabatter. Betalkort och bensinmackar brukar locka med erbjudanden under sommaren och med tidningar och prenumerationer kommer det ofta rabattkuponger med allt från ”gå två för en”–erbjudanden till glasskuponger.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 1 » Etiketter: , ,

One Response to “10 sätt att hålla semesterbudgeten”

  1. Dubblingsleken skriver:

    All inclusive, sicken grej! När jag väl åker på en sådan resa kommer jag inte få gjort något annat än att äta och dricka…

    Tänkte i alla fall att jag skulle tipsa dig om twitter (ser inget här på sidan om att du redan använder det). Verkar vara ett ganska fint sätt att få fler besökare, framförallt den återkommande typen. Nu har jag i och för sig bara haft twitter i …24 timmar.. så jag gissar mest. Men det sägs vara bra i alla fall! :)Pings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>