Så undviker du höga mobilräkningar | Högre Inkomst Nu
Jun 14

Så undviker du höga mobilräkningar
Surfa sparsamt utomlands

Ska du åka utomlands i sommar och ta med dig din smarta mobiltelefon? Här kommer några tips på hur du undviker att få en chock när du får mobilräkningen.

Att semestersurfa på mobilen, datorn eller surfplattan med ett svenskt abonnemang på utlandssemestern kostar. Bara att surfa in på en dagstidnings nyhetssida kan kosta hundratals kronor. Och den som gör sådant som kräver mycket data, till exempel spela mobilspel, kan snabbt surfa upp stora belopp. Räkningen kan lätt rusa upp i tiotusentals kronor. 60.000 kronor är inte en omöjlig siffra.

Men det går att undvika. Konsumentverket har tillsammans med flera andra aktörer sammanställt goda råd.

Ett är att be sin mobiloperatör att lägga in en spärr så att det inte går att surfa på mobila nätverk utomlands. Ett annat är att själv gå in i inställningarna och stänga av roaming och mobilt nätverk i telefonen.

I stället för att surfa med sitt svenska abonnemang kan man leta upp ett trådlöst nätverk. De finns bland annat på kaféer och hotell och är ofta gratis att använda. Ett annat alternativ kan vara att skaffa ett lokalt kontantkort. Men kolla noga inna du sätter dig på stranden i Thailand och börjar facebooka.

Källa: di.se

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>