Så här liten blir din pension | Högre Inkomst Nu
Jun 23

Så här liten blir din pension
Liten pension

Tjänstepensionen har större betydelse än du tror. I slutändan kan det handla om 40 procent av din totala ålderspension.

Morgondagens pensionärer kommer att omfattas av andra spelregler än dagens pensionärer. Hur den framtida pensionen kommer att se ut kommer varken vara förutbestämt eller garanterat. Även avkastningen på pensionskapitalet är föremål för antaganden.

Traditionellt sett har man räknat på att den framtida statliga inkomstpensionen kommer att vara cirka 50 procent av slutlönen. Men det kommer den sannolikt inte att vara för de som går i pension om 30-40 år.

Vad man tydligt kan se i exemplen längre ner i denna artikel är att betydelsen av tjänstepensionen ökar ju högre inkomst du har under ditt arbetsliv. Detta eftersom det, till skillnad från den allmänna pensionen där du endast tjänar in pension på inkomster upp till 7,5 basbelopp (en månadsinkomst på cirka 35 000 kronor), inte finns något tak. Du tjänar alltså in till din tjänstepension på hela inkomsten.

Karl, 25 år. Har 25 000 i lön, och har resten av sitt arbetsliv en måttlig löneökning på 300 kronor per år. När Karl går i pension får han 4 500 kronor i tjänstepension varje månad livet ut. Tjänstepensionen kommer att utgöra cirka 23 procent av den totala pensionen, som kommer att uppgå till 23 000 kronor.

Lina, 30 år. Har 30 000 kronor i lön, och har resten av sitt arbetsliv en löneökning på 500 kronor per år. Lina får 6 200 kronor i månaden i tjänstepension, vilken utgör 25 procent av den totala pensionen. Totalt får Lina 29 950 kronor i pension.

Martin, 35 år. Har 35 000 kronor i lön, och en löneökning med 600 kronor per år. Han får 13 000 kronor i månaden i tjänstepension. Det kommer att utgöra 38 procent av den totala pensionen, vilken kommer att uppgå till 39 500 kronor.

Lena, 40 år. Har 40 000 kronor i lön, och en löneökning med 700 kronor per år. Hon får 14 400 i tjänstepension varje månad som pensionär. Det kommer att utgöra 39 procent av hennes totala pension, som kommer att uppgå till 43 250 kronor.

Som du ser kan det vara läge att ha ett privat pensionssparande också. Förutsatt att ekonomin tillåter att du sparar en slant varje månad.

Källa: placera.nu

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>