Kan du räkna ut räntekostnaden? | Högre Inkomst Nu
Jun 4

Kan du räkna ut räntekostnaden?

Inlagt i: privatekonomi, räntorHar du koll på räntan?

Så gott som alla svenskar anser att de har bra kunskap om privatekonomi. Samtidigt klarar 2 av 3 inte att räkna ut räntan på ett lån, enligt en undersökning.

Allra bäst kunskap om privatekonomi tycker sig personer mellan 56 och 79 år med hög inkomst, utbildning och utbildning ha. Men totalt sett är det 9 av 10 svenskar som säger att de kan det här med privatekonomi bra eller ganska bra, enligt en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Visa. Men på ett räkneexempel om ränta på lån var det ändå nästan 70 procent som angav fel svarsalternativ.

I undersökningen, som genomfördes i form av en webbenkät, ingick knappt 1.200 personer mellan 16 och 79 år.

Av svaren framgår att en hel del svenskar avstår från att köpa onödiga konsumtionsvaror. Det är i alla fall vad var tredje person uppgett. Var femte gör det någon gång om året. Men när man handlar saker man inte behöver är de främsta anledningarna att det var ett impulsköp, att det handlar om en hobby och att man gillar känslan av att handla. Fler kvinnor än män handlar på impuls.

De vanligaste sakerna att låna pengar till med sitt kreditkort är heminredning och möbler till huset eller lägenheten, följt av hemelektronik och vitvaror.

Källa: DN Ekonomi

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>