Flytten till Norge höjde lönen med 14.000 kr | Högre Inkomst Nu
Jun 27

Flytten till Norge höjde lönen med 14.000 kr

Inlagt i: lönEfter 22 år som lärare i Sverige valde Marit Dönnem Nilsson att flytta hem till Norge igen. I ett svep höjdes lönen med 14.000 kronor i månaden. Nu rekommenderar hon andra att följa efter.

- Det är lärarbrist i Oslo. Även om det är dyrare att bo i Norge så upplever jag att levnadsstandarden för lärare är högre här än i Sverige, säger Marit Dönnem Nilsson.

När Marit Dönnem Nilsson lämnade Sverige för snart ett år sedan hade hon en månadslön på 29.000 kronor efter 22 år i yrket. Nu, efter flytten till Norge, får hon 43.000 kronor.

- Det är ganska stora skillnader. Jag känner nog att jag tjänat en del pengar på det här, säger hon.

Enligt Marit Dönnem Nilsson är lönestrukturen mer utspridd i Norge än i Sverige. Skillnaden mellan de nyutexaminerade och de mer erfarna lärarna är större, vilket gör att lönen inte lika snabbt slår i taket.

- Det svenska systemet verkat inte riktigt fungera, säger hon.

I Sverige pågår sedan länge en infekterad debatt om lärarnas löner och villkor. Enligt Marit går debattvågorna betydligt lugnare i Norge.
- Jag tror nog att lärarna generellt sett är mer nöjda i Norge än i Sverige, säger hon.

Dessutom kan en flytt till Norge vara ett bra alternativ för många i arbetslöshetens Sverige. Bara att börja plöja igenom platsannonser på nätet och kolla om du har vad arbetsgivarna kräver för att ge dig ett jobb med bra lön.

Läs mer på di.se

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 1 » Etiketter: , ,

One Response to “Flytten till Norge höjde lönen med 14.000 kr”

  1. Löner i Norge skriver:

    Detta är absolut ingen ovanlig procentuell ökning i lön. De flesta som reser till Norge för att jobba är ungdommar utan lång arbetserfarenhet eller CV. Men även de jobben som inte ställer krav till utbildning är det pengar att tjäna.Pings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>