Avanza hotar med utlandsflytt | Högre Inkomst Nu
Jun 22

Avanza hotar med utlandsflytt

Inlagt i: avanza 

Avanza Banks vd Nicklas Storåkers vill ha ett möte med finansmarknadsminister Peter Norman för att diskutera konsekvenserna av det nuvarande förslaget om det nya investeringssparkontot.

Det som oroar Avanza med det nya förslaget är de konsekvenser det kommer få för de kunder som vill ha en kredit kopplad till sin kapitalförsäkring eller sitt investeringssparkonto (ISK).

Som en kapitalförsäkring ser ut idag kopplas ett kreditkonto ofta till försäkringen där dagliga regleringar görs genom insättningar och uttag mellan försäkringen och kreditkontot.

Eftersom det liggande ISK-förslaget innebär att alla insättningar på ISK eller i en kapitalförsäkring ska beskattas omöjliggörs den nuvarande strukturen i praktiken.

Att de aktiva kunder som vill ha en kredit skulle behöva återgå till ett vanligt konto med konventionell beskattning är ett steg tio år tillbaka i tiden som inte är aktuellt, menar Avanzas vd. En kund som gör exempelvis 50 aktieaffärer per dag vill inte deklarera dessa enskilt.

Om förslaget inte ändras ser Avanza Bank därför inget annat alternativ än att sätta upp ett livbolag i ett land utanför EU, som tillåter krediter inom kapitalförsäkringen.

Eftersom de nya reglerna är tänkta att träda i kraft den 1 januari 2012 är det dessutom bråttom och Avanza har börjat titta på alternativa lösningar.

Avanzas vd är övertygad om att det finns andra liknande banker som skulle agera på samma sätt som Avanza. Han räknar med att ett väsentligt kapital skulle lämna Sverige om inte problemet löses.

Avanza Banks kunder har över 30 miljarder kronor placerade i kapitalförsäkringar. Hälften av bankens kreditgivning är idag kopplad till kapitalförsäkringar.

Källa: PRIVATA AFFÄRER

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!

One Response to “Avanza hotar med utlandsflytt”

  1. investeringskonto skriver:

    Om jag förstått saken rätt har även Nordnet uttryckt liknande tankar angående om investeringskontot införes.

    Vi får se till årsskiftet hur det slutgiltiga investeringskontot kommer att vara utformat och vilka konsekvenser det får.Pings responses to this post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>