Skatteverket kollar Tradera och Blocket | Högre Inkomst Nu
Apr 19

Skatteverket kollar Tradera och Blocket

Inlagt i: Blocket, TraderaSkatta för Tradera-affärer?Du glömmer väl inte bort att större försäljningar av konst, antikviteter och prylar är skattepliktiga även när du gör affärer på nätet?

På sajter som Tradera, Lauritz.com och Bukowskis Market har näthandeln med konst och antikviteter exploderat. Det här håller Skatteverket koll på i ett särskilt internetprojekt.

”Här ingår också Blocket. Vi kan till exempel titta på större försäljningssummor, men också på dem som gör många, kanske tusentals försäljningar. Då ska det beskattas som näringsverksamhet, på samma sätt som om man driver en second hand-butik”, säger Lars Bengtsson, expert vid Skatteverket i Simrishamn.

Skattereglerna är ganska enkla vid försäljning av lösöre, som exempelvis konst och antikviteter. Som anskaffningskostnad ska man antingen ta den faktiska kostnaden eller 25 procent av försäljningssumman minus försäljningskostnader. Dessutom får man alltid göra ett grundavdrag på 50.000 per år för försäljningar av lösöre.

Det innebär att man varje år kan göra en skattefri vinst på 66.600 kronor. Därutöver är skatten 30 procent. Affärerna deklareras på blankett K9.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>