Se upp för falska miljonarv! | Högre Inkomst Nu
Mar 22

Se upp för falska miljonarv!

Inlagt i: bedrägerierSe upp för bedragare!

Bedrägerierna med så kallade Nigeriabrev ökar. De senaste månaderna har allt fler äldre fått brev eller mejl med erbjudanden om att lösa ut påhittade arv. Många har lurats på miljontals kronor.

Nigeriabreven är en form av bedrägeri som har sitt ursprung i Nigeria på 1970-talet men i dag även styrs från andra länder.

Pengarna har skickats till bland annat konton i England och därifrån till konton i andra delar av världen. Flera svenskar har också åkt till England och där träffat bedragarna. Vid dessa möten har de fått se hur mycket pengar de har att ärva. Oftast har det handlat om tiotals miljoner kronor.

I mejlen, som ofta är skrivna på engelska, står det att en avlägsen anhörig avlidit och att en advokat funnit att mottagaren har ett stort arv att hämta. För att få ut arvet luras mottagaren att betala in stora belopp i olika avgifter.

Bedrägerierna är upplagda så att advokaten ska ha upp till 30 procent av arvet i arvode. Dessutom ska mottagaren betala ytterligare pengar i form av stämpelavgifter och skatter.

Så om du får ett mejl eller brev som verkar vara för bra för att vara sant, så är det antagligen också det.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>