Börja spara i fonder nu | Högre Inkomst Nu
Mar 16

Börja spara i fonder nu

Inlagt i: avanza, fonder, sparaBörja fondspara
Att spara i fonder är enklare och medför
oftast en mindre risk än att
placera
pengarna direkt i aktier.

En fond är ett paket bestående av olika aktier och därför är det enklare att börja spara i en fond än att köpa enstaka aktier ifall man inte är så insatt och intresserad av ekonomi och att få en vettig inkomst även senare i livet. En fond innehåller oftast aktier och värdepapper som är värda flera miljoner kronor.

När man börjar fondspara så köper man alltså bara en liten del av hela fondens värde. Att investera i aktier, fonder eller värdepapper innebär alltid en risk. Värdet kan både öka och minska. Fonder anses dock ha en mindre risk än till exempel aktier. Eftersom fonder innehåller många aktier och/eller räntebärande papper så minskar risken, eftersom fonden sprider riskerna. Även om en enstaka aktie går dåligt så behöver ju inte hela fonden gå dåligt, eftersom fonden kanske innehåller andra aktier som istället har gått bra.

Den som har hand om fonden, alltså förvaltar fonden, kallas för fondförvaltare. Det är oftast en bank eller en fondmäklare. Fondförvaltaren tar alltid ut en viss avgift för sitt jobb att förvalta fonden och det brukar oftast handla om några procent av det sparade kapitalet som tas ut i avgift per år. När du ska välja fondförvaltare så är det viktigt att kontrollera hur stora avgifter som tas ut, för om avgifterna är alltför stora så kanske den vinst du gjort genom fondens positiva utveckling äts upp av de höga avgifterna.

Det finns olika typer av fonder där du kan satsa pengar. Några av de vanligaste typerna av fonder är aktiefonder, räntefonder och indexfonder.

Personligen har jag valt att samla mitt sparande hos Avanza Bank.

Spela Bingo, Triss, Keno och mycket mer på SvenskaSpel.se!
Kommentarer: 0 » Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>